Ponta se bucura ca nu sunt probleme cu cardul de sanatate. Care e situatia din teren

Vineri, 01 Mai 2015, ora 21:18
3662 citiri
Ponta se bucura ca nu sunt probleme cu cardul de sanatate. Care e situatia din teren

Premierul Victor Ponta dezvaluie ca a urmarit, vineri, din Arabia Saudita, "cu mare emotie" felul in care a fost implementat cardul de sanatate si taxarea rapida la bariera de la Cernavoda, bucurandu-se ca "totul a functionat fara probleme".

"No news - good news!!! Am urmarit azi cu mare emotie doua evenimente:

1. Prima zi de aplicare a cardului de sanatate

2. Sistemul de taxare rapida la bariera de la Cernavoda

Daca nu am vazut deloc stiri inseamna ca totul a functionat fara probleme! Sper sa ramana asa (felicitari Ministrilor Banicioiu si Rus, si tuturor celorlalti care au muncit pt implementare!!) ", a postat vineri seara pe Facebook Victor Ponta.

Conform Mediafax, in aceasta prima zi in care cardul de sanatate a devenit obligatoriu spitalele au facut internari si validate, dar si nevalidate, ale pacientilor care nu au avut card.

Totusi, conform Casei Nationale de Asigurari de Santate (CNAS), nu s-au inregistrat probleme in functionarea sistemului de validare a cardurilor de sanatate.

CNAS a decis ca serviciile medicale nevalidate cu cardul de sanatate vor fi monitorizate separat.

De asemenea, la nivelul fiecarei case de asigurari exista in acest weekend personalul necesar pentru a elibera cardul de sanatate acelor asigurati care vin sa il solicite.

Conform statisticilor, vineri, pana la ora 12, o casa de asigurari a eliberat in medie circa 20 de carduri, iar Casa de Asigurari Bucuresti un numar aproape dublu.

Cardul national de sanatate a devenit de vineri, 1 mai, unicul sistem de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, el facand dovada calitatii de asigurat si confirmand prezenta asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

Pana miercuri, aproape 840.000 de persoane nu isi ridicasera cardul de sanatate.

#Ponta card sanatate, #prima zi card sanatate , #premier