Ponta se bucura ca Parlamentul European nu mai alatura Romania Ungariei

Joi, 02 Iulie 2015, ora 16:11
4710 citiri
Ponta se bucura ca Parlamentul European nu mai alatura Romania Ungariei
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Victor Ponta, aflat in continuare in Turcia, a postat un nou comentariu pe Facebook, de data aceasta aratandu-se bucuros ca propunerea de a se discuta in Parlamentul Europena despre Romania in tandem cu Ungaria, atat de criticata, nu a trecut de votul in comisia Libe.

"Vesti bune de la Bruxelles de la Parlamentul European! Pe langa traditionalii dusmani si detractori ai Romaniei - (Monica Macovei, Cristi Preda si inca 2-3 europarlamentari PPE) exista insa si multi prieteni onesti ai tarii noastre! Acestia au respins azi in Comisia LIBE solicitarea sicofantilor mentionati mai sus de a se discuta in plen situatia Romaniei la fel ca a Ungariei!

Multumesc tuturor europarlamentarilor romani si colegilor nostri din Grupul Social Democrat, ALDE si Verzi pentru corectitudine si sprijin!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

In cele 19 zile in care a stat departe de tara, premierul a postat de 24 de ori pe Facebook diverse urari sau comentarii.

In data de 10 iunie, europarlamentarul Monika Hohlmeier (PPE) a propus ca dezbaterile privind statul de drept sa nu se mai concentreze doar in jurul Ungariei, criticata pentru atitudinea fata de pedeapsa cu moartea, imigranti si statul de drept, dand ca exemplu problemele din Romania sau Slovacia.

"Ieri am fost de acord cu vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, care a afirmat ca ne confruntam cu cateva provocari pentru statul de drept in cateva state membre. Ma gandesc la Romania, Slovacia, Ungaria, au fost cateva probleme si in Grecia si chiar in Italia. Cred ca UE trebuie sa gaseasca un mod eficient de a consolida statul de drept si sa ajute statele membre sa aiba un sistem judiciar bun, cu tratament corect pentru diferitele grupuri ale societatii, cu reguli democratice corecte (...)

Prin urmare, sunt de acord cu metoda propusa de Timmermans, intai sa avem un cadru pentru statul de drept, apoi sa ne implicam intr-un dialog structurat pe acel cadru cu fiecare stat membru care are o problema cu statul de drept", a declarat atunci Hohlmeier, purtatoarea de cuvant a grupului PPE in Comisia de Libertati civile, Justitie si Afaceri interne a PE, conform Mediafax.

Joi, 25 iunie, in comisia LIBE s-a vorbit intens despre Romania, dupa ce DNA a anuntat ca premierul Victor Ponta este urmarit penal in dosarul Turceni-Rovinari, iar Parlamentul a refuzat sa permita inceperea urmaririi penale pentru conflict de interese.

La dezbaterea din comisie au participat mai multi europarlamentari romani, care au exprimat pozitii pro si contra.

"Romania sufera deja ca imagine si incredere din cauza actiunilor prim-ministrului Victor Ponta si a majoritatii parlamentare. Romania si romanii nu au nicio vina ca au un prim-ministru acuzat de infractiuni, inclusiv de coruptie, care nu demisioneaza, a plecat in Turcia sa se opereze la genunchi si s-a declarat in incapacitate sa conduca Guvernul.

Am ajuns sa discutam despre Romania in Comisia LIBE pentru ca prim-ministrul si majoritatea parlamentara ataca justitia si vor sa schimbe Codul Penal si de Procedura Penal rapid", a spus europarlamentarul Monica Macovei.

Situatia din Romania, de la Ponta la Rarinca, discutata in Parlamentul European (Video)

In schimb, europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a criticat faptul ca se discuta in cadrul Parlamentului European situatia prim-ministrului Victor Ponta.

C.B.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ponta comisia LIBE Romania, #Ponta Macovei Preda sicofanti, #Romania Ungaria critici Parlamentul European , #premier