Ponta se intalneste cu ministrul britanic de Externe - UPDATE

Marti, 17 Iulie 2012, ora 19:05
1795 citiri
Ponta se intalneste cu ministrul britanic de Externe - UPDATE
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta se intalneste, marti, cu ministrul de Externe al Marii Britanii, William Hague.

Potrivit primelor informatii, William Hague va veni la Bucuresti, transmite Antena 3.

Mai exact, oficialul britanic va face o escala la Bucuresti si se va intalni cu seful Executivului roman in terminalul aeroportului Otopeni.

Ponta, intampinat cu proteste si la Chisinau

Pe de alta parte, NewsIn relateaza ca, de fapt, cel care se va intalni cu delegatia britanica va fi ministrul de Externe Andrei Marga.

Marga a fost in delegatia care l-a insotit pe premierul Ponta la Chisinau. Presa nu va avea acces la aceasta reuniune.

UPDATE: Desi surse guvernamentale anuntasera ca premierul Victor Ponta nu va discuta cu ministrul britanic de Externe, se pare ca, pana la urma, cei doi s-au intalnit.

Intors marti seara la Bucuresti din vizita efectuata in Republica Moldova, premierul a plecat de la aeroport, dar s-a intors dupa circa zece minute, dupa ce presa a parasit salonul oficial.

Intalnirea dintre Victor Ponta si ministrul de Externe al Marii Britanii a fost confirmata si de Biroul de Presa al Guvernului intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Cei doi oficiali au discutat despre relatiile bilaterale romano-britanice precum si despre situatia politica existenta in Romania. Cu aceasta ocazie, primul-ministru Victor Ponta a reconfirmat angajamentul Guvernului Romaniei de a asigura stabilitate, de a continua progresele in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si de a respecta angajamentele asumate de Romania ca stat membru al Uniunii Europene", se arata in documentul citat.

La randul lui, William Hague a apreciat evolutia pozitiva a relatiilor economice si de aparare dintre Romania si Marea Britanie, vizibila atat la nivelul comertului bilateral, cat si la cel al cooperarii in principalele fronturi de operatiuni militare, printre care Afganistan, si a reafirmat sprijinul Guvernului britanic pentru reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta intalnire ministru britanic Externe, #Victor Ponta intalnire William Hague , #premier