Ponta se plange iar de salariile mici: Problema pentru mine si toti viitorii sefi de guvern

Joi, 19 Martie 2015, ora 12:46
3479 citiri
Ponta se plange iar de salariile mici: Problema pentru mine si toti viitorii sefi de guvern
Foto: Victor Ponta/Facebook

Premierul Victor Ponta atrage din nou atentia asupra salariilor mici din Guvern, in contextul in care trebuie sa gaseasca un "kamikaze" la Finante in locul lui Darius Valcov, ministrul demisionar urmarit penal pentru o mita de 2 milioane de euro.

Ponta porneste de la un editorial semnat de Sorin Paslaru, redactor-sef al Ziarului Financiar, intitulat "Cine vine ministru de Finante sa traiasca din salariu?".

"Un articol corect/problema pentru mine si toti viitorii sefi de guvern! Solutia e simpla - un pact antidemagogie!", a scris Ponta pe Twitter.

Ponta: Valcov e o pierdere pentru Guvern. Am trei propuneri pentru Finante, sper sa gasesc un kamikaze

In editorialul citat, Paslaru vorbeste despre situatia in care se afla multi dintre ministri, pusi sa administreze bugete uriase, dar pe salarii si de 20 de ori mai mici decat ale celor pe care chiar ei trebuie sa-i numeasca la diverse institutii.

"Aparatul administrativ din Romania a ajuns in situatia ridicola in care ministrul de Finante semneaza pentru numiri in functii precum cea de sef la Eximbank sau CEC unde se castiga de 20 de ori mai mult. Pai cine are mai mare responsabilitate? Cine numeste sau cine este numit?

De ce ar fi mai putin importanta pozitia de ministru de finante a unei tari fata de cea de guvernator al unei Banci Nationale sau de cea a presedinte al unei Autoritati de Supraveghere Financiara? (...)

Situatia este simptomatica pentru pozitia din ce in ce mai slaba a Guvernului in administratia romaneasca. Rand pe rand au rupt din puterea sa agentii, companii nationale, autoritati, case si inspectorate, astfel incat din Guvernul Romaniei a mai ramas doar numele.

Seful ANAF, aproape invizibil in media, este in fapt ministrul de Finante al Romaniei, iar sefii de la CNADNR sau ai Casei de Sanatate, care administreaza in mod direct bugete de 2 mld. euro si respectiv 5 mld. euro, sunt cu adevarat ministri ai Transporturilor si Sanatatii, insa fara sa fie si asumati ca atare in legi si de catre opinia publica", scrie Paslaru.

Mai mult, in articolul pe care Ponta l-a catalogat drept "corect", redactorul sef al Ziarului Financiar se intreaba daca nu cumva aceasta faramitare a puterii a fost executata cu "sprijin extern".

"Intrebarea este daca nu cumva tot acest program de slabire a centrului nu a avut un accentuat sprijin extern, pentru ca orice organism cu mai multe capete decat este necesar poate fi paralizat mult mai usor in situatii de criza.

Circuitul cadrelor, care in economiile avansate este administrat cu mare atentie, constituind insasi garantia perpetuitatii unei natiuni, este subminat in Romania cu buna stiinta. (...)

Poate Romania sa se indrepte in sfarsit catre un model in care inaltii functionari sa traiasca din salarii, sau va ramane prizoniera acestui ciclu nesfarsit de numire a unor oameni cu probleme de dosar, de mentinere in mod deliberat a salariilor pentru functiile-cheie la un nivel redus si de contraselectie astfel a unor personaje prizoniere ale sistemului?", se incheie editorialul.

Ponta se plange de salariu: Presedintele si prim-ministrul, platiti mai prost decat o secretara

Nu este pentru prima data cand Ponta se plange de salariile mici. La sfarsitul lunii februarie a acestui an, premierul a atras atentia ca salarizarea in sectorul bugetar este un "dezastru". El a spus atunci ca salariile presedintelui si prim-ministrului sunt mai mici decat salariul unei secretare de la o companie privata.

Ponta se plange iar de salariu: Implicarea intr-o activitate publica o faci doar din patriotism

Mai mult, la inceputul lunii martie, prezent la intalnirea cu autorii cartii "Romania noului val", Ponta a spus ca singura motivatie pentru cineva sa intre in administratia publica este patriotismul, pentru ca de bani nu se pune problema.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Ponta salarii mici Guvern, #Ponta coruptie Guvern salariu mic, #Valcov mita penal cod Fiscal , #premier