Ponta se plange iar de salariu: Implicarea intr-o activitate publica o faci doar din patriotism

Marti, 03 Martie 2015, ora 21:39
3896 citiri
Ponta se plange iar de salariu: Implicarea intr-o activitate publica o faci doar din patriotism

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la intalnirea cu autorii cartii "Romania noului val", ca implicarea in activitatea publica in acest moment in Romania poate avea doar o singura motivatie, si anume patriotismul, intrucat satisfactiile financiare sunt mai mici decat intr-o firma privata iar incompatibilitatile sunt numeroase.

"Ar trebui sa incerc sa fac o pledoarie sa va conving sa va implicati in activitatea publica. Am avut succes cu aceasta pledoarie cu o parte din oamenii tineri pe care am avut ocazia sa-i cooptez in echipa guvernamentala, sper sa nu regrete foarte tare faptul ca unii dintre ei au si acceptat. In acelasi timp insa, imi fac datoria sa va spun ca implicarea intr-o activitate publica azi, in Romania, poate avea o singura motivatie si e un cuvant pe care, ca toti cei mai tineri, il evit de obicei, dar de data aceasta trebuie sa-l folosesc: doar din patriotism.

Satisfactii financiare nu se pune problema - in orice firma privata lucrati sau veti lucra veti castiga mai bine decat intr-o functie publica. Alte avantaje nu exista, dar exista foarte multe incompatibilitati si exista, e adevarat si in ceea ce inseamna perceptia publica, o prezumtie de vinovatie. Daca actionati in viata publica, sunteti vinovati cu siguranta. E suficient doar sa declare cineva ceva despre dumneavoastra", le-a transmis premierul celor prezenti la evenimentul organizat la Palatul Victoria.

Ponta a apreciat insa ca, in ciuda acestor dezavantaje, fiecare roman are obligatia sa se implice in viata publica pentru o perioada de timp.

"Cu toate acestea, eu (..) fac apologia unei functii publice pe care pentru o perioada de timp cred ca fiecare roman are datoria sa o exercite, pentru ca e un gen de datorie pe care v-o platiti fata de cei care v-au indrumat la scoala, la facultate, mai departe in societate si cred ca societatea noastra poate progresa daca cei mai buni dintre dumneavoastra se inhama si la o functie publica.

Urez succes celor care inca sunt pe val. In ceea ce ma priveste, eu am avut ocazia sa fiu si pe val, si sub val, si iar pe val, si iar sub val, un lucru care cu siguranta se va intampla tuturor celor prezenti. Important e - cum zicea Churchill - sa mergeti din greseala in greseala fara sa va pierdeti entuziasmul!", a sustinut seful Guvernului.

La eveniment a fost prezent si academicianul Solomon Marcus, care a salutat aparitia volumului, dar a tinut sa traga un semnal de alarma asupra situatiei din educatie.

"Situatia actuala in domeniul educatiei si invatamantului este disperata. Bantuie depresia si stresul exact in populatia cea mai avansata a elevilor de nota zece. Aceasta populatie de adolescenti si de tineri - ma refer la cei de gimnaziu pana la ultimele clase de liceu - este o populatie pe care nimeni nu o asculta, nu are dreptul la cuvant, la nicio dezbatere pe problemele educatiei nu sunt chemati", a afirmat academicianul.

Volumul colectiv "Romania noului val", caracterizat de coordonatorul sau, Marius Stoian, ca fiind "un hub de idei", a fost lansat pe 17 februarie la Bucuresti.

Cartea reuneste in premiera viziunile despre viitor a 77 de tineri de succes, antreprenori, lideri emergenti din Generatia Y (cu varste sub 40 de ani).

Coordonarea tehnica este asigurata de Marius Stoian si Bogdan Gavrila.

Proiectul colaborativ este o premiera in Romania atat din perspectiva contributorilor, cat si a tematicilor abordate. Printre autori se numara analistul politic Radu Magdin, directorul Agentiei Nationale de Presa - Agerpres, Alexandru Giboi, presedintele Ligii Studentilor Romani din Strainatate, Dan Nechita, Ionut Budisteanu, care a castigat titlul "Studentul Anului in Romania" la gala LSRS din 2015, si ministrul Culturii, Ioan Vulpescu.

Citeste si:
Liderul PNL Iași, despre scandalul în care a fost implicat George Simion: ”Sunt metode folosite şi în Germania anilor '30”
Liderul PNL Iași, despre scandalul în care a fost implicat George Simion: ”Sunt metode folosite şi în Germania anilor '30”
Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, a declarat luni, 24 ianuarie, că nu este exclus ca incidentul în care a fost implicat copreședintele AUR, George Simion, să fi fost provocat chiar de...
Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei
Ministrul Sănătății anunță ridicarea unor restricții din martie. Când vom atinge vârful valului 5 al pandemiei
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, 24 ianuarie, că vârful valului Omicron ar putea fi atins în țara noastră în perioada 10-15 februarie. Rafila a precizat că,...