Ponta: Sesizam DNA cu privire la afacerile celor de la PDL la Oltchim, de asta e agitatie

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 09:57
3303 citiri
Ponta: Sesizam DNA cu privire la afacerile celor de la PDL la Oltchim, de asta e agitatie

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie in cazul unor reprezentanti ai PDL in ceea ce priveste afaceri derulate la Oltchim si alte societati de stat, precizand ca acesta ar fi motivul reactiei lui Adriean Videanu.

"Ceea ce s-a intamplat din 2009 incoace, miliarde de lei pierdute, multime de afaceri, toate lucrurile acestea incercam acum sa le prezentam catre DNA prin corpul de control al ministrului Economiei, prin ANAF si sper ca DNA sa inceapa sa-i cheme pe cei care au fost implicati in aceasta perioada", a declarat Victor Ponta.

Premierul a fost intrebat daca vor fi adresate sesizari punctuale in cazul afacerilor unor democrat-liberali la Oltchim.

"Categoric da, de fapt aceasta agitatie a domnului Videanu, a domnului Boureanu si a celor de la PDL este legata de faptul ca am deschis inca una din ranile pe care noi le-am mostenit. Pe de o parte noi am venit si am reusit sa reparam din nedreptati, fie ca e vorba de pensii, de salarii, de persoanele insotitoare a celor cu dizabilitati, pe de alta parte am inceput sa operam niste rani pe care cei de la PDL le foloseau de ani de zile, fie ca vorbim de Electrica si baietii destepti, fie ca vorbim de Oltchim, de Posta Romana si de atatea alte lucruri.... Noi am inceput sa operam aceste rani. Sigur ca exista mare suparare si de la domnul Videanu si doamna Anastase, dar cred ca asta asteptau oamenii de la noi", a mai sustinut Ponta.

Liderul PDL Adriean Videanu i-a cerut premierului Victor Ponta sa prezinte, in 48 de ore, explicatii in legatura cu modul in care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunand ca, in caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativa de subminare a economiei nationale.

El a spus, marti seara, intr-o conferinta de presa, ca de doua saptamani romanii asista "la cel mai penibil show guvernamental transmis senzational in direct de Ponta si Dan Diaconescu".

"Cer cuplului Ponta-Dan Diaconescu sa puna capat acestui circ, care se joaca pe pielea si sperantele oamenilor de la Oltchim", a precizat Videanu.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri castigator al actiunilor statului la Oltchim, suma oferita de el pentru actiunile statului la Oltchim fiind cea mai mare, respectiv 203 milioane de lei.

Contractul pentru transferul actiunilor nu a fost inca semnat.

#Ponta Oltchim PDL USL, #Ponta Oltchim proteste privatizare, #Ponta Oltchim Diaconescu privatizare , #premier