Ponta si-a remaniat Guvernul, strategie noua pentru demiterea lui Basescu - Presa externa

Luni, 06 August 2012, ora 17:02
7272 citiri
Ponta si-a remaniat Guvernul, strategie noua pentru demiterea lui Basescu - Presa externa

Remanierea Guvernului condus de Victor Ponta este comentata si de presa internationala, care subliniaza ca lupta dusa pentru demiterea lui Traian Basescu a fost taraganata de scandalul legat de listele electorale.

Prim-ministrul social-democrat din Romania, Victor Ponta, si-a schimbat ministrii de la Justitie, Externe si inca trei portofolii, intr-o remaniere anuntata luni, relateaza Reuters.

Agentia subliniaza ca Ponta a vrut sa adopte o alta strategie pentru demiterea lui Traian Basescu, mai ales dupa ce ministrul de Interne, Ioan Rus, si-a dat demisia de onoare. Totodata, Victor Ponta a mentionat ca "actiunile lui Traian Basescu" au condus la schimbarile din Guvern.

De asemenea, AFP prezinta declaratiile lui Ioan Rus, care si-a justificat demisia de la MAI din cauza presiunilor exercitate atat de presedintele suspendat Traian Basescu, cat si de presedintele interimar, Crin Antonescu.

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu.

Eu consider de neacceptat, motiv pentru care, de astazi, mi-am inaintat demisia.

Limitele demnitatii mele le stabilesc singur. Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la nerespectarea legii", a declarat Ioan Rus, citat de Romania Insider. Articolul este preluat, de asemenea, de publicatia franceza Romandie, iar Vocea Rusiei prezinta, pe scurt, demisiile lui Rus si a lui Dobre.

Dubla demisie in Guvernul Ponta: Si Victor Paul Dobre si-a depus mandatul

Pe de alta parte, jurnalistii de la agentia italiana AGI fac o scurta trecere in revista a evenimentelor de pe scena politica romaneasca din ultimele doua luni, mentionand ca amanarea CCR in privinta unei decizii legate de referendumul din 29 iulie a condus la tegiversarea luptei pe care o duce USL pentru a-l demite pe Traian Basescu.

Schimbarile pe care le-a facut Victor Ponta in Guvernul pe care il conduce sunt dezbatute si de agentia Xinhua, care aminteste si de mini-recensamantul propus de Victor Ponta, astfel incat sa actualizeze listele electorale.

Prim-ministrul Ponta a anuntat, intr-o conferinta de presa, schimbarile la niveul Executivului pe care il conduce.

Mircea Dusa a fost nominalizat pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, iar liberalul Radu Stroe pentru functia de ministru delegat pentru Administratie.

La Ministerul Justitiei a fost propusa Mona Pivniceru, ministru al Afacerilor Externe - Titus Corlatean, iar Dan Sova - ministru pentru relatia cu Parlamentul.

Citeste si:
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
VIDEO Camera Deputaţilor a încuviinţat percheziţia informatică în cazul deputatului Adrian Miuţescu Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea ministrului Justiţiei privind...
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...