Ponta: Si in acest an iesim pe plus cu agricultura

Duminica, 26 Octombrie 2014, ora 13:50
2397 citiri
Ponta: Si in acest an iesim pe plus cu agricultura
Foto: TVR Plus

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, intr-o emisiune televizata, ca agricultura ramane si in acest an unul dintre motoarele de crestere economica pentru Romania, subliniind ca si in 2014, la fel ca in 2013, acest domeniu va fi pe plus.

"Agricultura ramane si in 2014 unul dintre motoarele de crestere economica pentru Romania, deci iesim pe plus cu agricultura cum am iesit si in 2013. Din punct de vedere politic, agricultura si energia au fost si vor ramane cele doua motoare de crestere constanta a Romaniei pentru ca avem un potential foarte mare. Am incercat si am oferit sprijinul pentru ca banii sa ajunga la timp pentru ca una este daca fermierii isi primesc banii in ianuarie cand ii da Uniunea Europeana si alta este daca ii primesc acum in octombrie de la bugetul de stat si noi ni-i recuperam in ianuarie.

Absolut toate politicile, si cele de la UE, dar si cele bugetare de crestere a sprijinului pentru diverse categorii si diverse situatii, inclusiv despagubirile pentru cand a fost seceta in 2012, anul acesta a fost mai multa apa, daca agricultura romaneasca continua sa se dezvolte, daca energia romaneasca continua sa ne ofere energie ieftina si sigura, atunci, pe aceste doua motoare, tot restul productie industriala, infrastructura, fonduri europene, toate celelalte vor merge bine", a afirmat Victor Ponta la TVR 1.

Prim-ministrul a mentionat ca este un mare sustinator al productiei romanesti de agricultura bio, dar marea problema cu care se confrunta producatorii de profil sunt exporturile vrac, care ulterior sunt ambalate cu etichete care nu arata adevarata origine a produselor. In acest sens, Guvernul si Ministerul Agriculturii au in plan cresterea proiectelor de sprijin atat pentru producatorii din agricultura bio, cat si pentru procesatori.

"Sunt un mare sustinator al productiei romanesti de agricultura bio. Marea problema este ca am crescut foarte mult productia de calitate, se exporta in vrac, dupa care in Austria, Germania se impacheteaza, se pune chiar 'made in Germany', 'made in Austria', de origine romaneasca. Asta inseamna ca trebuie sa crestem toate proiectele de sprijin pentru cei care dezvolta nu doar partea de productie, ci si partea de procesare, insa nu va face statul partea de procesare, o vor face tot producatorii privati cu sprijin de la noi", a mai spus Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#economie agricultura Victor Ponta, #crestere economica agricultura , #premier