Ziare.com

Ponta si PSD - alternativa cea buna pentru Romania, crede seful socialistilor europeni

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 11:53

   

Ponta si PSD - alternativa cea buna pentru Romania, crede seful socialistilor europeni
Victor Ponta si PSD reprezinta alternativa cea buna pentru Romania, a declarat presedintele interimar al Partidului Socialistilor Europeni (PSE), Serghei Stanisev.

"Desemnarea presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, drept candidat la functia de prim-ministru este o veste buna pentru socialistii europeni si mai ales pentru cetatenii Romaniei, pentru ca in intreaga Europa politica de dreapta nu ofera nicio iesire de criza sociala si economica", a spus fostul premier bulgar.

In opinia lui, conservatorii nu au putut oferi nicio solutie si au incercat sa solutioneze recesiunea "pe spinarea cetatenilor". "De aceea, si locuitorii intregii Europe doresc o schimbare. Ei doresc un guvern care sa le ofere o viata demna si venituri demne", a adaugat socialistul.

"Victor Ponta, precum si social-democratii romani sunt foarte respectati in Partidul Socialistilor Europeni. Ponta este un lider tanar si foarte activ, care are deja o experienta solida in politica", a subliniat Stanisev.

El a urat succes premierului desemnat in formarea noului guvern.

"Ne dam seama ca Victor Ponta primeste o mostenire foarte grea. Inca in urma cu cateva luni, mii de romani au iesit pe strazile Bucurestilor si celorlalte mari orase pentru a cere o schimbare. Sunt convins ca acesta este inceputul acestei schimbari", a precizat Serghei Stanisev.

Dupa parerea sa, daca va fi validat de Parlament, noul guvern va avea ca obiective principale stabilizarea economiei si solutionarea problemelor sociale grave, precum si sa pregateasca alegeri corecte in noiembrie.

"Ponta si colegii lui au o experienta foarte mare si nu au nevoie sa fie sfatuiti de cineva din afara", crede Stanisev.

El adauga totusi ca este important sa fie gasit un echilibru intre politica financiara responsabila si grija pentru romanii obisnuiti, pentru ca ceea ce lipseste dreptei europene este solidaritatea.

Decizia ca Bucurestiul sa gazduiasca urmatorul congres al Partidului Socialistilor Europeni a fost luata inca de anul trecut, "cu ideea clara de a acorda un sprijin lui Ponta si partidului sau in campania electorala", a spus politicianul bulgar.

"Socialistii Eeropeni vor face tot posibilul sa-i ajute pe social-democratii din Romania in aceasta misiune ce nu va fi usoara", a mentionat Stanisev, care este de asemenea si presedinte al Partidului Socialist Bulgar.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 749 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

HA HA HA sa traiti bine

va curge numai lapte si miere de acum ciuruitilor

 

Tov Serghei Stanisev il lauda pe tov Victor Ponta. Ce dragut...

.

 

New entry in Top Romania

Hai la lupta cea mare
Rob cu rob sa ne unim
Internationala cu toti s-o faurim
De acum asta o sa fie noul hit

Nu Rob cu Rob ci ROM cu ROM sa ne unim

Si-n Jamaica s'o tulim !

Tov. Stanasev vede doar PSD-ul, nu USL-ul! Deja i-a asimilat...

...pe Antenescu si Felix stangii!
Si cand te gandesti ca Burtaverde a venit plin de elan sa "construiasca dreapta" cu Crinutza isterica.
Inapoi la PDL Burtaverzime, astia e socialisti d-aia comunisti! Ori asta o fi si urmarit Burtaverzimea?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor