Ponta: E o mare suferinta sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic

Joi, 26 Februarie 2015, ora 13:12
9462 citiri
Ponta: E o mare suferinta sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic
Foto: Arhiva

Victor Ponta le reproseaza jurnalistilor ca le "linseaza mediatic" pe sora si pe mama lui, audiate la DNA Ploiesti in dosarul de coruptie al cumnatului sau, Iulian Hertanu.

"Este o mare suferinta pentru mine sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic. Le iubesc si o sa le fiu alaturi toata viata asa cum imi sunt si ele, si as vrea sa am si eu si surorile mele taria de caracter si echilibrul pe care mama le-a dovedit in toti cei 72 de ani ai ei!", a postat pe Facebook Victor Ponta joi, dupa ce sora sa a fost audiata in calitate de martor la DNA Ploiesti.

Joi dimineata, premierul s-a ferit sa comenteze situatia surorii sale, Alexandra Hertanu (foto), in ciuda insistentelor jurnalistilor.

Ce spune premierul Ponta despre audierea surorii si mamei la DNA (Video)

In urma cu zece zile, inainte de a fi arestat preventiv cumnatul sau, Iulian Hertanu, Victor Ponta a acuzat foarte dur un post de televiziune pentru ca a "porcait-o" pe mama lui. Desi nu a nominalizat, a fost vorba despre Realitatea TV.

Ponta, despre retinerea cumnatului si o posibila demisie: Imi pare rau, mama a fost porcaita

"Imi pare rau si mi-am cerut iertare mamei mele, are 72 de ani, nici macar un vecin nu i-a zis vreodata ceva de rau, iar ieri a fost porcaita si facuta in toate felurile la un post TV, doar ca e mama mea (...)

DNA nu a chemat-o niciodata nicaieri, n-are nicio calitate procesuala, are doar calitatea de mama mea. Ieri a devenit cel mai rau om din lume, iar pentru asta ma simt fata de ea si fata de cei care se afla in aceasta situatie, ma simt foarte rau si imi pare foarte rau", a adaugat atunci prim-ministrul, precizand ca e vorba despre "niste indivizi care se ocupa cu evaziunea fiscala in presa, in conditiile in care procurorii au spus ca mama mea nu are nicio cauza".

Sora lui Victor Ponta, audiata la DNA - e asteptata si mama premierului UPDATE

Sora premierului Victor Ponta a fost audiata, joi dimineata, la DNA Ploiesti. Alexandra Hertanu a dat declaratii in dosarul in care sotul ei, Iulian Hertanu, arestat preventiv, este cercetat de procurorii anticoruptie pentru frauda cu fonduri UE si organizarea unui grup infractional.

Si mama prim-ministrului, Cornelia Naum, a fost asteptata joi la DNA, potrivit unor surse din institutie. Ulterior, Realitatea TV a informat ca audierea mamei lui Victor Ponta s-a amanat, urmand ca aceasta sa fie citata din nou peste cateva zile.

Cele doua detin o firma, iar procurorii ar putea dori sa verifice daca aceasta a fost utilizata de Iulian Hertanu in comiterea de infractiuni de coruptie.

De asemenea, senatorul PSD Radu Oprea, fostul prefect al judetului Prahova, s-a prezentat si el la sediul Directiei din Ploiesti, precizand ca a fost citat ca martor intr-un dosar, insa nu stie deocamdata despre ce este vorba.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 18 februarie.

Cumnatul premierului Victor Ponta, arestat preventiv (Video)

Procurorii il acuza pe cumnatul lui Ponta de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei unor fonduri europene si evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat al DNA.

Cine este Iulian Hertanu, cumnatul cu probleme penale al premierului Ponta

Fondurile UE ar fi fost fraudate prin intermediul firmei Grossman Engineering, al carei administrator este Iulian Hertanu.

Investigatorii suspecteaza ca societatea a obtinut fraudulos contractul pentru lucrarile de extindere a canalizarii orasului Comarnic, judetul Prahova. Banii europeni ar fi fost folositi in alte scopuri, iar lucrarile au fost facute de mantuiala. Prejudiciul din acest dosar este de sapte milioane de euro.

In dosar sunt implicate mai multe persoane, printre care fostul consilier PSD Mihai Coman si oamenii de afaceri Vladimir Ciorba si Liviu Munteanu. In aceeasi speta mai sunt anchetati sub control judiciar seful CJ Prahova, Mircea Cosma, precum si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita a fost pus sub urmarire penala, fiind plasat si sub control judiciar in acelasi dosar. Ex-pesedistul este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta sora mama linsate mediatic, #mama Ponta DNA, #Alexandra Hertanu DNA , #premier