Ponta: Spania, exemplu de integrare nediscriminatorie pentru romani

Luni, 22 Iulie 2013, ora 17:39
1807 citiri
Ponta: Spania, exemplu de integrare nediscriminatorie pentru romani
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta a tinut o conferinta de presa comuna cu omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, la Madrid, luni dupa-amiaza, ocazie cu care a multumit Spaniei pentru "exemplul de integrare nediscriminatorie pentru romani".

"M-am bucurat tare ca, dupa o perioada de sapte ani, in care aceste intalniri nu au avut loc la nivelul sefilor de guverne, sa stabilim azi impreuna un calendar ambitios de relatii bilaterale.

Avem origini latine, traditii, cultura, o comunitate puternica in Spania. (...) Spania este o mare tara, un mare popor catre care Romania si alte tari ale Europei se uita cu admiratie, cu respect", a spus Victor Ponta.

Acesta a mentionat ca Spania este o tara foarte importanta pentru Romania, multumind Guvernului si poporului spaniol "pentru exemplul de integrare nediscriminatorie pentru romani, ca toti cei care au venit in Spania sa participe la efortul acestei tari".

"Avem o colaborare excelenta si in ce priveste lucrurile mai putin bune si anume fapte ilegale. Cred ca modul de cooperare intre politia spaniola si cea romana reprezinta un exemplu de eficienta", a mai afirmat premierul.

Ponta i s-a adresat prim-ministrului spaniol cu apelativul de "presedintele Rajoy", seful guvernului de la Madrid fiind liderul Partidului Popular din Spania.

Ponta merge la Madrid - vezi cu cine se intalneste

Prim-ministrul roman a revenit la subiectul conationalilor care traiesc in Spania, multumindu-i inca o data omolgului sau de la Madrid pentru primirea de care se bucura romanii in aceasta tara.

"Cred si imi doresc foarte mult ca romanii care traiesc aici sa contribuie la efortul de relansare economica. Pentru Romania, faptul ca multi oameni muncesc in Spania este o mandrie, dar poate ca este o pierdere pentru economia noastra.

Spania s-a dovedit o tara primitoare, sper ca romanii care locuiesc aici sa faca numai lucruri bune", a mai declarat Victor Ponta.

Premierul se afla intr-o vizita oficiala in Spania, unde are programate, printre altele, intalniri cu omologul sau Mariano Rajoy, precum si cu Regele Juan Carlos I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Victor Ponta imigranti Spania, #Ponta intalniri Rajoy, #Ponta vizita Spania , #premier