Ponta: Sper ca pana vineri sa avem o conducere la TVR

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 17:03
1565 citiri
Ponta: Sper ca pana vineri sa avem o conducere la TVR

Premierul Victor Ponta a declarat, in sedinta de Guvern de miercuri, ca televiziunea publica nu va fi lasata de Sarbatori fara o conducere si ca spera ca pana vineri sa fie luata o decizie in acest sens.

"Dupa cum stiti nu exista o conducere, consiliul de administratie a fost demis de catre Parlament, nu a fost numita ieri o noua conducere. In aceasta situatie, pentru ca cred ca este obligatia in primul rand a Guvernului de a asigura buna functionare de zi cu zi a tuturor institutiilor fundamentale, iar televiziunea publica este o institutie fundamentala, printr-o ordonata de urgenta, vom asigura cadrul legal pentru situatia pe care nu mi-o doresc, ca vineri, cand este convocat din nou Parlamentul, sa avem cu siguranta o conducere la TVR.

Ponta, prima reactie dupa esecul numirii lui Rares Bogdan la TVR: Maine vom desemna o conducere interimara

Vineri, Parlamentul este convocat, si grupul PSD este convocat, este convocat si PNL, si toti ceilalti. E o propunere, sper sa existe cvorum, sa treaca. Daca cumva nu trece, in baza acestei ordonante, deci numai ca solutie de rezerva, pe timp de 60 de zile, birourile reunite ale Parlamentului pot numi o conducere interimara pe maxim 60 de zile. Imi doresc cel mai mult ca, vineri, plenurile reunite sa numeasca o conducere", a spus premierul Victor Ponta, in sedinta de Guvern de miercuri.

Cu o seara in urma, seful Executivului a facut publica varianta adoptarii unei ordonante de urgenta prin care sa poata fi desemnat un interimant la conducerea Televiziunii Romane.

Marti, validarea lui Rares Bogdan la sefia TVR a esuat, din cauza lipsei de cvorum din Parlament, intrucat parlamentarii PSD au plecat din sala. Realizatorul TV fusese propus de PNL pentru sefia televiziunii publice, insa premierul Ponta a transmis ca PSD il sustine pe Valentin Nicolau pentru aceasta functie.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...