Ponta: Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in public

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 20:09
2651 citiri
Ponta: Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in public
Foto: Moldova 1 TV

Premierul Ponta, aflat in Republica Moldova, a declarat ca spre deosebire de Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA, care admonesteaza 'in public', el prefera sa-l ajute pe pe premierul Moldovei explicand greselile Romaniei.

Totul a pornit de la o observatie a moderatorului de la Moldova 1 TV, care a vorbit de tonul dur al Victoriei Nuland cand a criticat incalcarile statului de drept in Europa Centrala, scrie Mediafax.

Dupa ce a explicat ca Romania are institutii puternice de lupta impotriva coruptiei, Victor Ponta a adaugat: "Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in public, eu incerc sa il ajut pe prim-ministrul Leanca spunandu-i 'uite ce a facut Romania, invata din experienta Romaniei ce e bun si nu fa greselile Romaniei'.

Pe un prieten adevarat nu il certi la televizor, unui prieten adevarat ii spui 'uite, asta am facut eu bine, asta am facut eu prost, fii mai destept decat mine si fa doar lucrurile bune'".

Moderatorul a insistat, aratand ca presedintele Traian Basescu a afirmat ca oficialul american il avea in vedere sipe Victor Ponta. Premierul roman a reluat insa ideea ca nu trebuie invatate lucrurile rele din Romania.

La inceputul lunii octombrie, Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, s-a folosit de un discurs tinut la un forum al unui grup de analiza american centrat pe strategia SUA-Europa Centrala pentru a lansa un atac la adresa coruptiei ce macina statele central-europene.

"In regiune, cancerele gemene ale regresului democratic si coruptiei ameninta visul pentru care atat de multi au muncit din 1989 incoace. Si chiar cand incep sa culeaga roadele aderarii la NATO si UE, observam ca lideri din regiune par a fi uitat valorile pe care se bazeaza aceste institutii", a aratat diplomatul american.

Nuland, atac dur la liderii din regiune care protejeaza coruptia (Video)

"Asa ca astazi ii intreb pe acesti lideri: Cum puteti dormi noaptea sub patura articolului 5 al NATO si sa promovati 'democratia neliberal' ziua; cum puteti sa starniti nationalismul; sa restrictionati presa libera; sau sa demonizati societatea civila!", a continuat Nuland, fara a numi liderii la care se refera.

"Ii intreb acelasi lucru si pe cei care pun pavaza in fata oficialilor corupti, ferindu-i de justitie; ocolesc parlamentul cand le convine; sau incheie intelegeri murdare care cresc dependenta tarilor lor de o sursa de energie, in pofida politicii oficiale de diversificare" a incheiat oficialul american.

Presedintele Traian Basescu a comentat afirmatiile lui Nuland, aratand ca acestea au in vizor in Romania.

"Remarca doamnei Nuland include si Romania. Nu numai Romania, dar include si Romania", a declarat presedintele, de la tribuna Palatului Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Ponta greseli Nuland Moldova, #Moldova Ponta Nuland sfaturi, #Moldova Ponta greseli Romania , #premier