Ponta, sunat de premierul Frantei, in cazul romanului linsat in suburbiile Parisului

Marti, 17 Iunie 2014, ora 21:43
6661 citiri
Ponta, sunat de premierul Frantei, in cazul romanului linsat in suburbiile Parisului
Foto: victorponta.ro

Premierul Victor Ponta a vorbit, marti seara, despre cazul minorului roman de etnie rroma linsat in Franta, mentionand ca astfel de acte trebuie ferm condamnate, iar responsabilii sanctionati penal.

Prim-ministrul a declarat, la plecarea de la dineul oferit de Casa Regala, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Senatului, ca a fost sunat de omologul sau francez Manuel Valls si a discutat cu acesta despre incidentul din Paris.

Adolescent rrom, linsat in Franta - se afla in coma

"Mi-a comunicat pozitia pe care deja presedintele si premierul au exprimat-o public, de condamnare ferma si de intentie de a stabili conditiile in care s-a intamplat si de a-i sanctiona pe cei responsabili. I-am multumit in numele Guvernului roman si al Romaniei pentru faptul ca reactiile presedintelui si ale prim-ministrului sunt rapide si clare", a precizat Victor Ponta.

El a mai mentionat ca este important ca autoritatile sa reactioneze "fara ezitare", atunci cand "cetateni romani sau francezi, in Franta sau in Romania, incalca legile si dau asemenea semne de intoleranta".

MAE condamna atacul asupra tanarului rrom din Franta: Cu totul incalificabil, fara justificare

"Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate si cred ca presa nu va incerca sa le prezinte pentru audienta, ci pentru a arata ca responsabilii trebuie sanctionati, iar nivelul la care a raspuns statul francez arata ca nu se poate intampla asa ceva cu un cetatean roman fara ca vinovatii sa fie sanctionati", a incheiat premierul.

Liderii francezi au condamnat, marti, atacul asupra adolescentului de etnie rroma, care se zbate acum intre viata si moarte, dupa ce a fost batut cu brutalitate de mai mult de zece persoane, fiind suspectat de furt.

Presedintele francez Francois Hollande a spus ca gestul agresorilor este "incalificabil si nejustificat".

Franta, revoltata dupa atacul asupra tanarului rrom: Hollande si Valls cer sa se faca dreptate

Intr-un comunicat publicat de Administratia Prezidentiala a Frantei, Hollande a cerut "sa se faca totul pentru identificarea celor responsabili pentru acest atac" asupra minorului de 16 ani, care se afla in coma, intr-un spital din Paris.

La randul sau, premierul francez Manuel Valls s-a alaturat presedintelui Hollande si a condamnat cu fermitate atacul.

In plus, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a asigurat ca Politia judiciara a fost mobilizata in acest caz, iar agentii vor investiga in detaliu atacul.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Victor Ponta rrom Franta, #Victor Ponta premier francez rrom, #Victor Ponta rrom batut , #premier