Ponta: Sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 10:03
1839 citiri
Ponta: Sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist

Premierul Victor Ponta a vorbit despre proiectul de la Rosia Montana, precum si despre exploatarea gazelor de sist. In acest context, seful PSD a mentionat ca este de acord cu exploatarea gazelor de sist.

"S-a vorbit de faptul sa nu mai exploatam gazele de sist. Dar o sa avem bani sa importam din Rusia?! Ne-a sarit pretul la energie. Sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist. Polonia este un bun exemplu. Daca e un repros de facut deciziilor politice, nu poti sa ignori demonstratiilor, dar nu trebuie sa luam deciziile pe baza demonstratiilor", s-a intrebat Ponta.

Acesta a mentionat ca in urma exploatarii va fi si un lac de cianurare: "Daca se va face aceasta exploatare, va fi un lac de cianurare. Vorbea cineva de un peisaj selenar. Este si acum un peisaj selenar pentru ca se exploateaza si acum."

Ponta, despre Rosia Montana: Am teama ca semnalul va fi ca in Romania nu se mai face nimic

Premierul Victor Ponta a comentat, miercuri seara, situatia controversata din jurul proiectului Rosia Montana, dupa ce compania Gabriel Resources a amenintat ca va da statul roman in judecata, cerand despagubiri de aproximativ patru miliarde de dolari.

Victor Ponta a explicat, intr-o emisiune televizata la Antena 3, de ce a sustinut proiectul ca prim-ministru, dar a spus ca va vota impotriva proiectului in calitate de deputat, recunoscand ca a fost o greseala ca nu a lamurit de la inceput acest lucru.

"Am discutat despre proiect foarte multi ani cu sotia mea, Daciana, care nu este numai sotia mea, ci si europarlamentar, am discutat cu alti europarlamentari care sunt impotriva si le-am spus ca eu o sa votez impotriva, dar, pentru a face acest lucru, ei trebuie sa accepte ideea ca trebuie sa punem toate lucrurile pe masa, pozitive sau negative, poate exista si lucruri bune in proiect.

A fost un angajament personal, iar eu imi respect angajamentele. Nu am reusit sa le schimb parerea, dar am obtinut altceva, sa-i conving sa asculte toate argumentele, char daca sunt impotriva", a precizat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta acord gaze sist, #Ponta gaze sist exploatare , #premier