Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 22:08
6373 citiri
Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Premierul Victor Ponta s-a declarat "dezamagit" de rezultatul negocierilor asupra bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020, in urma carora Romania a obtinut suma de 39 de miliarde de euro.

In plus, prim-ministrul l-a criticat pe Traian Basescu pentru faptul ca a prezentat situatia drept una pozitiva, desi nu s-a obtinut nici un euro in plus pentru Romania, fata de propunerea din noiembrie 2012.

Ponta a precizat ca, in timp ce Polonia, tara care a avut o alocare de 70 de miliarde de euro in perioada 2007 - 2013, a primit cu 15 la suta mai mult, Romania, care a avut doar 33 de miliarde de euro in acelasi interval, a obtinut doar cu 18 procente mai mult.

"Sunt dezamagit de faptul ca sunt foarte constient de ceea ce inseamna pentru noi. Cum sa ne apropiem noi de celelalte tari din Uniunea Europeana, cand cei bogati primesc mai multi bani? Credeti ca ne vom apropia de Polonia?", a comentat prim-ministrul, la Antena 3.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

"Realitatea este ca Romania a obtinut cea mai proasta intelegere pe care putea s-o obtina", a adaugat Ponta.

De asemenea, premierul l-a atacat pe presedinte, spunand ca "marea relatie" a acestuia cu Bruxelles-ul "a ramas o simpla legenda".

Presedintele Traian Basescu a precizat, intr-o conferinta de presa din Bruxelles, ca Romania a obtinut cea mai mare crestere a alocarii bugetare, de 18 procente.

Ponta a explicat faptul ca Romania nu mai are cum schimba aceasta alocare bugetara si si-a exprimat speranta ca, in 2019, cand se va discuta pe baza urmatorului buget, vor exista "negociatori mai buni".

"Din pacate, nu cred ca se vor mai intoarce 26 de tari la masa, sa spuna ca Romania a negociat prost, hai sa-i mai dam. A obtinut minimum, nu aveam cum sa obtinem mai putin. Traian Basescu a fost foarte relaxat astazi, ca el n-o sa mai fie presedinte din 2014, ramanem noi", a conchis premierul.

Citeste si:
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL, Florin Cîţu, afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că...
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni, 15 august, în cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Marinei Române, că Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru...
Comentarii
Criminalul2
rank 4
Daca era presedinte CRIN - LADEN,nici nu ar fi mers la Bruxelles !