Ponta: Sunt mai liberal decat Iohannis. Un singur partid de dreapta e idealul lui Basescu

Luni, 16 Iunie 2014, ora 19:08
2591 citiri
Ponta: Sunt mai liberal decat Iohannis. Un singur partid de dreapta e idealul lui Basescu

Prim-ministrul Victor Ponta spune ca este "mai liberal" decat presedintele interimar al PNL, Klaus Ioahnnis, afirmand in acelasi timp ca ideea unui singur partid pe partea dreapta a politicii "e idealul lui Traian Basescu".

Premierul sustine ca "nu exista nicio legatura" intre Klaus Iohannis si liberalii.

"Eu sunt mai liberal decat alti liberali. (...) Eu sunt mai liberal decat domnul Iohannis macar pentru faptul ca, in 2012, in cadrul USL din care domnul Iohannis nu facea parte, ne-am luptat cu partidul domnului Basescu, macar pentru faptul ca am aplicat la guvernare masurile propuse de liberali, exact acei liberali care acum am vazut ca sunt dati afara: domnul Tariceanu, domnul Chitoiu, domnul Silaghi", a declarat Victor Ponta, intr-un interviu acordat Agerpres.

In schimb, presedintele PSD a subliniat ca nu e "mai liberal" decat Calin Popescu Tariceanu.

Antonescu ataca grupul lui Tariceanu: Niste bieti pripasiti la usa lui Ponta

Referindu-se la fuziunea dintre PDL si PNL, Ponta a afirmat ca viitorul partid unic de pe partea dreapta a politicii romanesti "e idealul lui Traian Basescu din 2005".

"Toti cei care erau pe atunci in politica isi aduc aminte foarte clar ca in 2005 Traian Basescu a vrut fuziunea PNL-PDL, un mare partid in PPE (...) Vedeti, istoria e ciudata, nu i-a iesit in 2005 si ii iese in 2014 exact cand pleaca. Mi se pare un semn de miopie politica. Sa faci in 2014 ceea ce nu i-a iesit in 2005 domnului Basescu", a continua Victor Ponta.

Ponta: L-am sustinut pe Geoana in 2009, indiferent de dorintele de atunci

Presedintele PSD a vorbit si despre candidatul PSD pentru alegerile prezidentiale, fiind intrebat daca o noua candidatura a lui Mircea Geoana ar fi viabila.

"Haideti sa desemnam candidatul si am apreciat foarte mult ca domnul Geoana a spus foarte clar, 'Domne, daca e altcineva desemnat, il sustin cu toata inima'. Si asta e un lucru normal pentru ca si noi l-am sustinut in 2009 indiferent de dorintele de atunci si din punctul asta de vedere noi vom fi uniti", a spus premierul.

Ponta recunoaste: N-am votat niciodata cu Iliescu. In 2009 am votat cu Antonescu (Video)

Pe 29 mai, Ponta spunea ca in 2009 a votat in primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoana, el fiind chiar purtator de cuvant al campaniei prezidentiale al candidatului PSD.

Citeste si:
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Ministrul Familiei, Gabriela Firea a prezentat, luni, într-o postare pe Facebook, cifrele privind consumul de droguri în rândul tinerilor, arătând că în România, cifrele oficiale sunt...
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
PSD o propune pe Ioana Bran în funcţia de secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor. Potrivit unei informări transmise, luni, Biroului permanent al Camerei din partea liderului...