Ponta: Sunt ticaloase atacurile la adresa oricarui posibil comisar european (Video)

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 12:10
2292 citiri
Ponta: Sunt ticaloase atacurile la adresa oricarui posibil comisar european (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca, pana la momentul in care presedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean Claude Junker, nu va decide ce portofoliu de comisar european va detine Romania si care este persoana pe care o prefera, nu va face niciun fel de declaratii.

El a calificat ca "iresponsabile, chiar ticaloase" atacurile la orice posibil comisar al Romaniei.

E oficial: Corina Cretu, a doua propunere a Romaniei pentru functia de comisar european

"Pana la momentul la care presedintele desemnat, domnul Junker, decide ce portofoliu va acorda Romaniei si, mai departe, care este persoana pe care domnia sa o prefera, eu nu am facut si nu voi face niciun fel de declaratii.

Mi se par extrem de iresponsabile, chiar ticaloase declaratiile din Romania prin care, deja, este atacat orice posibil comisar european. Vreau sa va spun ca 27 de tari (ale UE - n.red.), in acest moment, toata lumea, toata clasa politica munceste impreuna pentru a avea un portofoliu cat mai bun. In Romania, in traditia clasica a ultimilor 10 ani, prima preocupare este sa il atacam pe cel care ar putea fi comisar european.

La fel s-a intamplat, extrem de condamnabil din punctul meu de vedere, atunci cand domnul Vosganian putea sa ocupe un portofoliu important. A fost omorat din Romania de tot felul de ticalosi si am ajuns sa avem un portofoliu, sa zicem, de mana a doua, cum a avut domnul Orban. Aceeasi tactica se incearca si acum.

Din fericire, insa, am reusit sa tin negocierile mult timp departe de cei care vor sa ne strice aceste negocieri si interesul nostru national si acuma e un pic tarziu sa strice ceea ce am negociat", a declarat premierul la intoarcerea la Beijing din vizita efectuata marti la Tianjin.

Basescu acuza Guvernul: Am aflat de la Bruxelles ca avem doua nominalizari pentru functia de comisar european

Premierul Victor Ponta, insotit de sotia sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sarbu, si membri ai delegatiei oficiale s-au deplasat marti la Tianjin, unde au vizitat parcul tehnologic si au avut o intrevedere oficiala cu primarul orasului, Huang Xing Guo.

Scandal pe comisar: Cea de-a doua propunere, tot din marea familie clientelara a PSD?

In partea a doua a zilei, Ponta urmeaza sa fie primit de presedintele R.P. Chineze, Xi Jinping, si sa aiba o intrevedere cu Zhang Dejiang, presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare a R.P. Chineze, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC.

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...
Comentarii
plagiatordreamer
rank 3
plagiatordreamer
rank 3
Nu vad unde este minciuna sau insulta ín ceia ce scrie Sevastian!