Ponta sustine amenintarile lui Basescu la adresa lui Marga. Presedintia dezminte

Joi, 05 Iulie 2012, ora 13:15
4842 citiri
Ponta sustine amenintarile lui Basescu la adresa lui Marga. Presedintia dezminte
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat joi ca a avut o discutie urgenta cu ministrul de Externe, Andrei Marga, care i-ar fi explicat ca i-au fost cerute documente, de la Cotroceni, referitoare la numirea unor ambasadori, altfel va fi suspendat.

"Am aflat acum, in timpul acestei reuniuni (intalnirea cu oamenii de afaceri de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei - n. red.), am avut o discutie urgenta cu domnul ministru Marga, care m-a informat despre o serie de ambasadori care au fost audiati si au primit vot negativ.

De la Cotroceni i s-a transmis ca, daca nu trimite toate documentele, va fi suspendat pentru ca nu isi indeplineste indatoririle", a explicat Victor Ponta.

Acesta a precizat ca "nu avem nevoie de o noua criza, avem nevoie de ministru de Externe, i-am cerut ministrului sa procedeze la trimiterea documentelor".

Ponta: Basescu vrea sa ne lase fara ministru de Externe

Ponta a mai spus ca se dorea o noua criza, care insa a fost atenuata, impreuna cu ministrul de Externe, si ca "ne facem datoria, iar cineva ne baga bete in roate".

Referitor la declaratia sa, conform careia "Traian Basescu vrea sa ne lase fara ministru de Externe", Ponta a explicat ca "a fost tot o remarca de a mea, de amaraciune".

Purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat, pentru Agerpres, ca Pesedintia nu a facut niciun demers impotriva ministrului de Externe, Andrei Marga.

"Presedintia nu a facut niciun demers impotriva ministrului de Externe, domnul Andrei Marga", a afirmat Bogdan Oprea.

Plangere penala impotriva lui Andrei Marga

Conform unor informatii neoficiale, obtinute de Romania TV, ar fi vorba de o plangere penala impotriva ministrului de Externe, Andrei Marga, caz in care Basescu poate sa-l suspende din functie.

Astfel, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ar exista sesizari facute impotriva ministrului de Externe pentru ca, impreuna cu prim-ministrul, l-ar fi impiedicat pe presedintele Basescu sa participe la Consiliul European din 28-29 iunie, de la Bruxelles.

Potrivit unor surse citate de agentia Mediafax, se pare ca este vorba de numirea unui ambasador, la Roma. Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat ca nu stie despre ce este vorba. "Nu stiu, nici nu stiu la ce va referiti", a spus Marga, conform Mediafax.

Totodata, Andrei Marga a precizat ca nu a avut nicio discutie cu prim-ministrul sau cu presedintele pe tema unei eventuale suspendari si a unor reprosuri care i se aduc si ca nici nu intelege despre ce poate fi vorba.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Victor Ponta suspendare Andrei Marga, #Andrei Marga suspendare ministru Externe, #Traian Basescu suspendare Andrei Marga , #premier
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Domnule Ponta, nu te mai crede nimeni. Eşti în situaţie jenantă.