Ponta sustine ca vineri nu se impart functii de ministri - ce se discuta

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 13:59
1861 citiri
Ponta sustine ca vineri nu se impart functii de ministri - ce se discuta
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat ca pe parcursul zilei de vineri se va discuta despre prioritatile Executivului pentru urmatorii doi ani, nu se vor imparti functii de ministri in coalitia de guvernare.

"Trebuie sa stabilim in coalitia de guvernare care sunt prioritatile Guvernului si Parlamentului in 2015-2016 si sa prezentam proiectul de actiune guvernamentala, pentru care vom cere un vot, luni, in Parlament", a precizat prim-ministrul.

Legat de scaderea numarului de vicepremieri, de la patru la doi, Ponta a spus ca "discutam, dar nu azi, astazi este important un singur lucru", respectiv prioritatile Guvernului pentru perioada urmatoare.

Dragnea nu vrea sa dea PLR un post de vicepremier. Ce ii raspunde Tariceanu

Referitor la ministerele care ar putea fi alocate partidului condus de Calin Popescu Tariceanu, PLR, precum si UNPR si PC, Victor Ponta a mentionat ca nu se negociaza vineri aceste aspecte.

Ponta, ori premier, ori sef PSD?

De asemenea, Ponta a fost rugat sa comenteze posibilitatea ca membrii PSD sa il puna sa aleaga intre functia de premier si cea de sef al partidului, dupa ce si purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a transmis ca sustine ideea separarii functiilor administrative de cele politice.

Ponta, pus sa aleaga intre sefia PSD si functia de premier

"Am o datorie fata de toti cetatenii Romaniei sa prezint saptamana viitoare in fata Parlamentului ce se intampla cu salariile, cu pensiile, cu investitiile. Voi prezenta bugetul si prioritatile Guvernului pentru 2015-2016 si in acest fel cred ca imi fac datoria fata de cetateni", a raspuns Victor Ponta.

#Victor Ponta ministru Guvern, #Victor Ponta separare puteri , #premier