Ponta sustine ca vor fi alocati bani pentru Aeroportul Iasi, dar pune conditii

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 19:17
1913 citiri
Ponta sustine ca vor fi alocati bani pentru Aeroportul Iasi, dar pune conditii
Foto: Gov.ro

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iasi, ca in Legea bugetului pe 2013 va fi inclusa si o finantare pentru proiectul de modernizare a Aeroportului International din Iasi, fara a preciza, insa, si suma.

"In mod sigur, vreau sa introducem in bugetul pe anul viitor o parte din finantarea pentru Aeroport. Nu pot sa va dau nicio cifra in acest moment, pentru ca vreau sa vad un efort cat mai mare de a gasi si alte surse decat bugetul de stat. Vreau sa fiu convins ca proiectul este absolut necesar sa fie la acea suma (50 milioane euro - n.red.).

Eu pornesc de la premisa ca toate proiectele de infrastructura de pana acum puteau sa se faca un pic mai ieftin. Asa incat, impreuna cu presedintele Cristian Adomnitei, o sa punem fiecare euro si fiecare leu sa-l calculam cum trebuie", a spus Ponta, in conferinta de presa.

Ponta a adaugat ca investitia necesita fonduri semnificative, iar "orice alta sursa decat bugetul de stat este binevenita".

"Aeroportul trebuie transformat intr-un centru regional in asa fel incat atragerea resurselor, fie ca este vorba de programul operational sectorial de transport, fie ca este vorba de fonduri de la bugetul de stat sau de fonduri care tin de intreaga regiune nu doar de CJ sa faca posibila aceasta investitie cat mai repede", a mai spus Ponta.

PNL i-a cerut lui Ponta fonduri pentru modernizarea aeroportului din Iasi

Anterior, la o intrunire electorala a USL, atat seful PNL Iasi Relu Fenechiu, cat si presedintele Consiliului Judetean Iasi Cristian Adomnitei i-au solicitat premierului sa aloce fonduri pentru modernizarea aeroportului iesean.

"Aeroportul este o cale pentru a creste ordinul de marime a PIB, a locurilor de munca. Sa vedem sprijinul promis de Guvern la Iasi transpus in bani pentru aeroport", a spus Adomnitei, care a facut, in prezenta premierului, o prezentare scurta a proiectului de modernizare.

La randul lui, Fenechiu i-a transmis premierului ca cei 17 viitori parlamentari ai USL Iasi vor forma "un nou grup parlamentar care va vota bugetul daca este inclus si aeroportul Iasi".

Ponta: Ma simt ca Van Rompuy

"De fiecare data, la Iasi, Cristi Adomnitei si Relu Fenechiu ma fac sa ma simt ca Herman Van Rompuy: ei cer, eu le spun ca nu-i de unde. Am vazut ca m-a amenintat cu dreptul de veto si am luat in serios acest lucru, va rog sa nu faceti un grup parlamentar nou, ramaneti fiecare unde sunteti", a fost replica lui Ponta pentru cei doi lideri ai PNL Iasi.

CJ Iasi se afla in procedura de licitatie pentru desemnarea unui constructor pentru o noua pista de 2.400 metri, cea actuala avand doar 1.800 de metri. Ofertele financiare vor fi deschise la mijlocul lunii decembrie, iar valoarea contractului a fost estimata la 50 milioane euro.

In paralel, CJ a depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene in valoare de 40 milioane de euro pentru realizarea altor lucrari de modernizare si pregateste un al doilea, de circa 20 milioane de euro, pentru construirea unui centru regional de transport prin care sa fie asigurata interconectarea rutiera si feroviara a aeroportului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Victor Ponta bani Aeroport Iasi, #Victor Ponta modernizare Aeroport Iasi, #Ponta aeroport Iasi , #premier