Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta sustine Fiscul si-si asuma injuraturile: Masuri care sa arda la buzunar! Evazionistii fac campanie la Tv (Video)

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 13:57
5274 citiri
Ponta sustine Fiscul si-si asuma injuraturile: Masuri care sa arda la buzunar! Evazionistii fac campanie la Tv (Video)
Foto: Captura Youtube sedinta de Guvern

Premierul Victor Ponta a vorbit joi, in sedinta de Guvern, despre controalele agentilor ANAF din ultima perioada, aratand ca sustine lupta impotriva evaziunii fiscale si ca acestia nu trebuie sa se lase intimidati de "campania facuta de evazionisti la televizor".

"Sustin in continuare si imi asum, sigur, si injuraturile de rigoare, faptul ca in Romania e nevoie de combaterea evaziunii, ca legea e lege pentru toata lumea. Evaziunea fiscala e un fenomen care trebuie combatut si la nivelul de sus, si de asta avem incasari un miliard de euro in plus, ca nu de la buticuri avem incasari de un miliard de euro, ci din combaterea marii evaziuni fiscale. Dar trebuie fiecare cetatean al Romaniei si fiecare firma sa isi plateasca datoiriile", a spus Ponta in sedinta de Guvern.

Ponta l-a certat pe ministrul Agriculturii: De ce e protest la mine si nu la minister, e mai mult loc

Premierul a atras insa atentia sa nu se ajunga la abuzuri din partea ANAF-ului si sa fie date amenzi, nu sa fie inchise afacerile. El a apreciat dupa criterii pe care nu le-a prezentat ca din cele 232 de firme care au fost suspendate, "150 probabil ca meritau".

"Important e ca in aceasta campanie, pe care o sustin, sa nu existe abuzuri si exagerari. Prima exagerare este cu prigoana generala, am primit informare de la ANAF, sunt 232 de firme care au primit masura suspendarii dintr-un milion de contribuabili. Adica 232 din toata tara. Daca din 232, 150 probabil ca meritau, ceilalti va rog sa nu existe abuzuri.

Si vreau sa va rog marti sa veniti cu modificarea, asa cum am discutat-o si cu seful ANAF si cu Justitia, pana la suma de 300 de lei - amenda, adica sa nu luam din prima masura cea mai dura (suspendare, n.red.), ci sa fie o masura care sa-l arda la buzunar pe cel care nu respecta legea", a cerut Ponta.

Premierul sustine ca exista de efecte vizibile: a crescut numarul caselor de marcat si cei care sunt corecti simt o crestere a vanzarilor.

"Am verificat legea cu casele de marcat, inteleg ca exista din 1999 si in primele 3 luni din 2015 s-au marit casele de marcat cu 25%. La fel, cei care platesc in mod corect si dau bon au simtit cresterea vanzarilor.

Deci e o regula care chiar daca la inceput creaza anumite reactii... Nu vorbesc de campania evazionistilor care fac campanie la televizor ca sa ramana evazionisti. Dar sa existe flexibilitatea si sistemul aplicat corect", a mai spus Ponta.

Seful Guvernului a vorbit si despre recuperarea prejudiciilor din dosarele de coruptie, opinand ca "dincolo de condamnari, daca luam banii e lucrul pe care oamenii il asteapta cel mai tare". Acest proiect Ponta spera sa il treaca prin Parlament pana in luna iunie a acestui an.

Ponta i-a felicitat si pe cei doi colegi care au ocupat portofoliile Finantelor si Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici si Marius Nica, avand si un mesaj pentru primul dintre ei.

"Mult succes dl Teodorovici la Finante, sa se inteleaga bine cu Ministerul Fondurilor Europene. Si dl Nica de asemenea ii urez succes. Si tot ce erati suparat pe Finante cand erati la Fonsuri Europene sa faceti acum. Adica banii sa fie intotdeauna la timp, toate resursele necesare", a transmis Ponta.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Ponta controale Fisc amenzi, #Ponta suspendare afaceri ANAF , #premier