Ponta sustine PNL pentru suspendarea lui Basescu

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 13:35
3859 citiri
Ponta sustine PNL pentru suspendarea lui Basescu
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta, prezent vineri la aniversarea CCR, a declarat ca sustine eventuala decizie a reprezentantilor PNL de a declansa procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Totodata, seful Executivului a vorbit si despre acuzatiile de plagiat care-l vizeaza, dar si despre situatia lui Adrian Nastase.

"Nu voi transmite la Cotroceni cererea domnului Hasotti, pentru ca nu transmit la nicio institutie a statului decat ce e prevazut in lege. Eu il voi sustine pe domnul Antonescu si voi sustine toate demersurile in USL.

Daca nu va semna domnul Basescu decretul pentru Puiu Hasotti, nu stiu ce voi face, va voi spune atunci daca va fi cazul. Doamnul Antonescu are dreptul, ca si co-preseditne, sa vorbeasca in numele USL", le-a spus seful Executivului jurnalistilor de pe holurile de la Palatul Parlamentului.

Antonescu: Basescu ii va semna investirea lui Hasotti ca notarul, altfel il suspendam

Anterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca ministrul propus al Culturii nu ii va trimite nicio declaratie presedintelui Traian Basescu, cum ca nu a plagiat, asa cum ceruse acesta si ca, daca seful statului nu-l investeste in functie luni, USL incepe procedurile de suspendare.

Abuzurile de la CCR

Pe de alta parte, Ponta a declarat vineri ca, prin consens politic, trebuie gasite solutiile prin care parlamentarii sa nu mai abuzeze de sesizarea Curtii Constitutionale, impietand astfel asupra bunei functionarii a institutiei.

"Eu cred ca nu e bine ca instanta pe care o reprezentati sa devina a treia camera a Parlamentului, in masura in care orice proiect de lege adoptat in Parlament este constestat. Cred ca aceasta practica va afecteaza activitatea", a completat Ponta, adresandu-se completului de noua judecatori de la CCR.

Acuzatiile de plagiat

In ceea ce priveste acuzatiile de plagiat care-l vizeaza, premierul a reiterat ca a facut o sesizare la Comisia de Etica, mentionand ca "am facut personal acest lucru, nu exista o sesizare, se dorea ca totul sa ramana la nivel mediatic".

Universitatea din Bucuresti transmite ca a luat act de acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta si a cerut conducerii Facultatii de Drept sa isi precizeze punctul de vedere referitor la contestarea calitatii stiintifice a tezei de doctorat, se arata intr-un comunicat al Universitatii, remis Ziare.com.

"Foarte bine, ma voi prezenta si la Facultatea de Drept si la Comisia de Etica, pentru a-mi sustine punctul de vedere. Tot acest scandal a fost declansat de presedintele Basescu, din cauza dorintei mele de a participa la Consiliul European, probabil dupa 28 nu va mai exista aceasta presiune", a comentat Ponta.

Mesaj pentru Nastase

Pe de alta parte, premierul a tinut sa aminteasca de faptul ca Adrian Nastase implineste astazi 62 de ani.

"Vreau sa spun ca bineinteles ca ma gandeasc astazi la domnia sa, cel mai mult ma gandesc insa la familia sa, la cei doi baieti. Imi doresc ca domnul Nastase sa fie sanatos si sa treaca peste aceste momente cumplite si situatia in ansamblu e ceva ce te afecteaza la nivel sentimental", a mai spus premierul.

Ponta a participat vineri la Conferinta Internationala cu tema "Controlul de constitutionalitate: traditie si perspective", organizata cu ocazia celei de-a 20-a aniversari a Curtii Constitutionale si a 100 de ani de la afirmarea controlului constitutionalitatii legilor in Romania.

Conferinta Internationala cu tema "Controlul de constitutionalitate: traditie si perspective" are loc in zilele de 21 si 22 iunie, la Palatul Parlamentului.

La manifestari participa presedinti, vicepresedinti si judecatori de la autoritatile de jurisdictie constitutionala, secretari generali ai acestora precum si reprezentanti ai unor organisme internationale, personalitati marcante ale mediului universitar si specialisti in domeniul justitiei constitutionale din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta plagiat Universitatea Bucuresti, #Ponta CCR Nastase, #Ponta suspendare Basescu , #premier