Ponta: Sustinem clasa de mijloc. Incep patru programe pentru IMM-uri

Duminica, 09 Martie 2014, ora 14:42
2837 citiri
Ponta: Sustinem clasa de mijloc. Incep patru programe pentru IMM-uri

Premierul Victor Ponta, a anuntat duminica, intr-o postare pe blog, intrarea in vigoare in lunile martie si aprilie a patru programe pentru tinerii antreprenori si IMM-uri.

"Guvernul pe care il conduc va fi primul care va respecta legea conform careia IMM-urile sunt sustinute de la buget cu minimum 0,4% din PIB. Ma bucur sa anunt ca luna aceasta vor intra in vigoare patru programe menite a ajuta IMM-urile si tinerii antreprenori.

Este vorba de programele Tineri Intreprinzatori, Stimularea Femeilor Manager, la care inscrierile vor fi deschise de maine, programul Start, care va incepe de saptamana viitoare, si programul de dezvoltare pentru IMM-uri, disponibil din luna aprilie", a scris Ponta pe blog.

In cadrul programului Tineri intreprinzatori, persoanele cu varsta de pana la 35 de ani pot sa depuna online cererile incepand cu data de 10 martie. Programul are un buget de 21 de milioane de lei.

Vezi detalii aici: Incepe cursa pentru cei 10.000 de euro de la stat - vezi conditiile

Tot luni incepe si programul de stimulare a Femeilor Manager, care consta intr- alocare financiara nerambursabila de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), ce nu poate depasi suma de 41.500 de lei/beneficiar. Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 de lei.

Programul Start - acces la finantare a tinerilor intreprinzatori incepe din 17 martie si presupune acordarea de finantari nerambursabile de maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 de lei/beneficiar. Bugetul pentru 2014 este de 13 milioane de lei.

De asemenea, programul de dezvoltare pentru IMM-uri va incepe din aprilie. In cadrul acestui program se acorda finantari nerambursabile de maximum 80% pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), fara a depasi 80.000 de lei/beneficiar.

Bugetul alocat programului este de 18 milioane de lei.

"Actualul guvern nu este doar format din tineri, ci este de partea tinerilor. Vreau sa ii incurajam pe tinerii antreprenori si sa ii ajutam in dezvoltarea unei afaceri la noi in tara, care sa creeze astfel noi locuri de munca in Romania", mai spune premierul.

C.S.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...