Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Tenaris, Michelin si Deutsche Bank au incredere sa investeasca in Romania

Joi, 08 Mai 2014, ora 21:03
2201 citiri
Ponta: Tenaris, Michelin si Deutsche Bank au incredere sa investeasca in Romania

Premierul Victor Ponta a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Zalau, ca Romania are in acest moment trei argumente importante in atragerea si dezvoltarea investitiilor straine: mana de lucru foarte bine pregatita, un sistem fiscal atractiv si un pret la energie competitiv.

Precizarile prim-ministrului vin dupa o serie de vizite pe care le-a facut in cursul zilei la mari investitori straini precum Deutsche Bank si Electromagnetica din Bucuresti, respectiv Michelin si Tenaris Silcotub din Zalau.

"Nu ascund faptul ca in acest moment Romania are trei argumente pentru care atrage investitii straine si pentru care se deschid noi facilitati de productie (...) si anume: mana de lucru foarte bine pregatita - si asta e meritul in special al celor tineri, dar nu doar al celor tineri care sunt foarte bine pregatiti si vor sa munceasca, un sistem fiscal atractiv - fiscalitate scazuta si sisteme de ajutor de stat, de cofinantare a unor proiecte si un pret la energie inca competitiv - energie electrica si gaz.

Daca pastram aceste trei elemente cheie sunt foarte optimist ca in perioada imediat urmatoare asemenea proiecte ca cele pe care le-am vizitat astazi se vor extinde si se vor inmulti", a declarat Victor Ponta.

Premierul a adaugat ca atat Tenaris Silcotub, cat si Michelin si Deutche Bank au planuri de extindere a operatiunilor in Romania.

"Cand aceste companii au incredere sa investeasca, sa-si dezvolte afacerile in Romania, acesta este cel mai sigur semn ca suntem o tara care avem o capacitate economica si o capacitate umana extraordinara.

Cred ca pentru Michelin, ca si pentru celelalte companii, este important sa avem un sistem economic-fiscal predictibil si stabil, vestile pe care le dam sa fie intotdeauna buna, in sensul in care evident ca anunt in toate aceste intalniri ca avem deja in vigoare scutirea de impozit a profitului reinvestit, ca reducem contributiile de asigurari sociale, ca, cel mai important, am reusit si facem eforturi in continuare sa pastram un nivel al pretului energiei care sa pastreze competitivitatea investitiilor in economie insa cred, peste tot, si sunt foarte fericit sa aud ca cel mai important capital pe care il gasesc in Romania este capitalul uman", a declarat premierul dupa vizita la compania Michelin.

Acesta a subliniat ca o veste buna data celor doua mai companii straine din Zalau este reinceperea lucrarilor la Autostrada Transilvania.

"Din incasarile din acciza la carburant vom reporni lucrarile la Autostrada Transilvania (...). Pentru cele doua mari companii, Michelin si Silcotub, e un anunt extrem de important si atunci am devansat cu o zi acest anunt", a mentionat premierul.

Victor Ponta a subliniat ca in contextul problemelor din regiune, Romania este favorizata deoarece nu este dependenta nici de gazul din Rusia si nici de exporturile sau importurile din aceasta tara, ceea ce face ca unii investitori straini sa se orienteze catre tara noastra.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Ponta Tenaris Silcotub, #Ponta afaceri Romania, #Ponta investitii Romania , #premier