Ponta tine cu dintii de propunerile pentru Cultura si Buget: Nu fac alte nominalizari

Vineri, 01 August 2014, ora 17:44
2967 citiri
Ponta tine cu dintii de propunerile pentru Cultura si Buget: Nu fac alte nominalizari

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca isi mentine propunerile pe care le-a facut pentru Ministerul Culturii si pentru Buget, respectiv Rozalia Biro si Claudiu Manda.

El a facut afirmatia dupa ce presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului sa se gandeasca la alte persoane, motivand ca cei doi nu sunt potriviti pentru a ocupa posturile respective.

"Imi mentin propunerea", a precizat Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la Antena 3, adaugand ca Traian Basescu "are voie sa respinga propuneri fara un argument legal".

Cine este Rozalia Biro, propunerea UDMR pentru Ministerul Culturii - probleme cu ANI si DNA

"Nu stiu cine va fi presedinte dupa Basescu, dar, daca voi fi eu, nu voi refuza nicodata ministri pe criterii personale sau pe ce am auzit in presa", a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a facut referire si despre farsa cu "bipezii", dupa ce Traian Basescu a facut aluzie la episodul in care Rozalia Biro a picat in plasa lui Daniel Buzdugan, care a facut-o sa confunde "copiii bipezi" cu cersetorii.

"Situatia ii poate fi reprosta pe buna dreptate de orice om, dar nu de presedintele tarii, el nu are libertatea lui Buzdugan, el trebuie sa vorbeasca despre institutii, mai ales dupa ce a dat exemplu de bun ministru o doamna (Elena Udrea - n.red.) care a discutat despre presedintele Norvegiei", a spus Ponta.

Viitorul vicepremier si ministru al Culturii si-a trecut in CV limba romana ca o limba straina

Premierul a afirmat ca un ministru este doar un administrator, "nimic altceva", amintind ca la Cultura au existat "si ministri mai buni, si ministri mai rai, important este sa fie buni administratori".

Intrebat cum ii raspunde lui Traian Basescu in ceea ce il priveste pe Daniel Manda, premierul a raspuns: "Nu ma puneti sa intru in troaca cu domnul Basescu. Specialisti sunt in ministere, ei lucreaza de 5, 10, 20 de ani, ministri sunt oameni politici care trebuie sa aiba raspundere politica pe baza a ce le spun specialistii, altfel am numi numai functionari, cel mai bun de la Transporturi, cel mai bun politist...ministrii se bazeaza pe specialisti, astfel l-as fi pus pe Gherghina (secretar de stat in Ministerul Finantelor - n.red.) la Finante, ca stie cel mai bine cum se fac bugete".

Basescu nu e de acord cu propunerile

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri dupa-amiaza, ca nu este de acord cu propunerile pe care prim-ministrul Victor Ponta le-a facut pentru functiile de ministru al Culturii, respectiv de ministru delegat pentru Buget, precizand insa ca nu a respins aceste nominalizari.

Basescu nu vrea ministrii lui Ponta si face glume cu calul biped

In schimb, seful statului i-a cerut premierului sa faca alte nominalizari, pana marti sau miercuri, aratand care sunt nemultumirile sale legate de fiecare dintre cele doua nume.

Vorbind despre propunerea pentru ministrul Culturii, Rozalia Biro, Traian Basescu a amintit despre confuzia facuta de aceasta, care a fost intrebata in urma cu cativa ani despre "copiii bipezi" din Oradea, pe care i-a confundat cu copiii cersetori.

De asemenea, despre Claudiu Manda, seful statului a subliniat ca cea mai important experienta a sa este cea de director la Casa de Cultura a Studentilor din Craiova si spus ca isi imagineaza cum ar arata o discutie a ministrului Finantelor, Ioana Petrescu, si a lui Claudiu Manda, cu o delegatie a FMI, UE si Banca Mondiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ponta propuneri ministri, #Ponta ministru Cultura, #Ponta ministru Buget, #Basescu Ponta ministri , #premier
Comentarii