Ponta trage un semnal de alarma: Avem mai putini bani - Urmeaza taieri la toate ministerele

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 15:03
4239 citiri
Ponta trage un semnal de alarma: Avem mai putini bani - Urmeaza taieri la toate ministerele
Foto: Arhiva/gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca rectificarea bugetara de saptamana viitoare va aduce taieri de la toate ministerele.

"Avem o rectificare bugetara negativa, incasarile prevazute sunt mai mici cu circa 3,8 miliarde de lei (fata de estimari - n.red.), ceea ce inseamna resurse mai putine pana la finele anului pentru fiecare dintre dumneavoastra", a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

In acestei conditii, primul-ministru i-a cerut ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, sa prezinte scenariile si "ce poate oferi mai mult" pentru bugetul de anul viitor si sa se bazeze pe estimarile "mai realiste" ale ANAF privind incasarile la buget.

"Nu avem toti banii pe care ni-i doream", a recunoscut Victor Ponta.

Cota unica, poveste de presa

In plus, el a respins posibilitatea referitoare la majorarea cotei unice de impozitare, dand asigurari ca aceasta va ramane la nivelul actual, de 16%.

"Vreau sa spun inca o data: povestea cu cota unica este o poveste de presa. Desi am spus si eu, si ministrul de Finante ca nu creste nicio cota unica, nu reusim sa oprim televiziunile si oamenii politici din afara Guvernului de a-si da cu parerea despre ceva care nu exista", a adaugat Ponta.

Astfel, premierul a reiterat declaratiile colegului de alianta, presedintele PNL Crin Antonescu, care a precizat recent ca "este foarte important sa mentinem cota unica, nici primul-ministru, nimeni nu a venit cu propunerea sa marim cota unica".

Cota unica agita apele in USL - Antonescu: Cresterea, exclusa. E un angajament luat cu PSD (Video)

Guvernul se va confrunta cu dificultati in privinta proiectului pe buget pentru anul 2014, deoarece atat sindicatele din Sanatate, cat si cele din Educatie cer o alocare mai mare din PIB pentru anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Ponta rectificare bugetara octombrie, #Ponta rectificare bugetara, #Ponta taiere ministere, #Ponta bani ministere, #taiere rectificare bugetara , #premier