Ponta: Traian Basescu pune bete-n roate la tot ce se-ntampla in tara asta (Video)

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 11:53
3271 citiri
Ponta: Traian Basescu pune bete-n roate la tot ce se-ntampla in tara asta (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta, aflat luni la Targu Jiu, cu ocazia festivitatilor de debut de an scolar de la un liceu de prestigiu din Gorj, a spus ca Traian Basescu "pune bete in roate la tot ce se-ntampla in tara asta".

Intrebat despre precizarile facute de presedinte, care spunea ca nu poate fi trecuta prin Parlament o lege care vizeaza o firma privata, primul ministru a spus urmatoarele: "Invatatati-l dumneavoastra pe domnul presedinte Basescu, ca domnia sa cu manutele domniei sale a promulgat legi privind Petromul, legi privind Rompetrol, legi privind alte companii, chiar si Bechtel-ul, din cate tin mine si ca, recent, Curtea Constitutionala, in cazul Rompetrol, a spus ca e constitutionala. Stie si presedintele lucrul asta, ca n-a uitat ce a semnat".

De asemenea, premierul a mai spus ca trebuie depasit acest mod de a face politica impotriva normalitatii, doar pentru a fi impotriva.

"Cred ca trebuie sa trecem dincolo de acest mod de a face politica in care pui bete-n roate si te opui la ceva doar ca sa fii contra la normalitate, la a discuta despre acest proiect economic, nu in mod politic - noi de la PNL suntem contra, cei de la PSD suntem pentru.

In modul in care te intereseaza viata oamenilor si a celor de acolo, din Rosia Montana, si a celor de aici, din Gorj, unde stiti foarte bine cat conteaza si aici mineritul, si a celor din Maramures si din alte zone si tinand cont si de protestele celor din Bucuresti", a declarat Ponta.

Intrebat cand va merge sa discute cu cei din Piata Universitatii, premierul Ponta a spus ca o va face "oricand sunt ei pregatiti, oricand exista niste reprezentanti ai celor care au protestat", adaugand ca nu are de gand sa mearga sa-i provoace, ci sa discute cu reprezentantii acestora, precum Remus Cernea sau Liviu Mihaiu.

"Eu cred in dialog si cred ca trebuie sa dicutam, indiferent de lucrurile pe care le vedem diferit. Ati vazut, ma vad cu celelalte partide politice", a conchis primul ministru al Romaniei, Victor Viorel Ponta.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...