Ponta: Reducerea TVA, decisa in aprilie. Dar exista si o veste proasta (Video)

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 10:47
7602 citiri
Ponta: Reducerea TVA, decisa in aprilie. Dar exista si o veste proasta (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul poate lua o decizie in luna aprilie legata de reducerea TVA.

"E 25 martie, asa ca avem practic o imagine extrem de clara a incasarilor la buget pentru primul trimestru, iar asta inseamna ca putem face, in proportie de 99% - imi pastrez partea de 1% ce tine de negocierile noastre cu institutiile financiare internationale - putem sa aplicam reducerea TVA din luna aprilie. Practic, aceste prevederi din Codul Fiscal vor fi devansate cu cel putin 6 luni.

Insa exista si o veste proasta. Ori reducem cota generala la 20%, ori ramane la 24% si o scadem la produsele alimentare la 9%. Nu le putem face pe amandoua. Vreau sa luam o masura care sa ajute in ansamblu economia romaneasca. In aprilie, cand avem toate datele, putem lua o decizie, dar nu stiu pe care o vom alege", a mentionat seful Executivului, intr-o conferinta de presa.

Ulterior, Ponta a dat lamuriri si a precizat ca o decizie in acest sens se va lua in aprilie, asa ca va putea fi aplicata de la 1 iunie.

"O sa decidem impreuna, cand avem toate datele, pana pe 15 aprilie si atunci decidem care dintre cele doua masuri e mai utila pentru dezvoltarea noastra. In acest mod vom da un mesaj de impulsionare a dezvoltarii si cresterii economice, lucru care a inceput bine in acest an, continuand in ritmul ultimilor trei ani", a explicat Ponta.

Premierul a adaugat ulterior pe Facebook: "Pe 15 aprilie vom avea datele finale pe primul trimestru si vreau sa luam o decizie. Oricum de la 1 ianuarie vor intra toate in vigoare. Vreau ca din reducerea de TVA sa avem incasari mai bune, evaziune fiscala mai putina si mai multa incredere in economia romaneasca."

Saptamana trecuta, surse guvernamentale precizau ca reducerea TVA ar putea avea loc la data de 1 mai.

Sedinta extraordinara de Guvern pentru Codul Fiscal: Scade TVA de la 1 mai?

Codul Fiscal, pe masa Guvernului

Miercuri, in sedinta de guvern ar trebui sa se adopte Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, potrivit ordinei de zi remise Ziare.com.

Cele doua Coduri vor fi inaintate Parlamentului, Senatul fiind prima camera sesizata.

Luni, Ponta a precizat ca finalizarea proiectul noului Cod Fiscal si de Procedura Fiscala mai necesita avizul Ministerului Justitiei, iar documentele vor fi aprobate de Guvern in sedinta de miercuri, daca nu apare ceva neprevazut.

Ponta: Codurile Fiscale, aprobate miercuri - mai necesita avizul Justitiei

"Este o munca extrem de dificila, sunt inca multe detalii, dar toate ministerele si-au finalizat propria parte de munca, ne-au dat avizele, si Ministerul Justitiei trebuie sa dea forma finala, alaturi de Ministerul Finantelor, cu care miercuri sa fim pregatiti sa venim in fata Parlamentului.

As vrea sa nu ratam anul 2015, altfel va fi foarte greu in viitor sa mai avem si consens politic, si conditii economice care sa ne permita acest lucru si imi doresc foarte tare ca aceasta sa fie una din principalele realizari ale Guvernului pe care-l conduc la momentul la care se va face bilantul final", a spus atunci Ponta.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...