Ponta vede morala din victoria Syrizei: Economia si locurile de munca conteaza cel mai mult

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 20:52
4080 citiri
Ponta vede morala din victoria Syrizei: Economia si locurile de munca conteaza cel mai mult
Foto: Twitter/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a apreciat ca victoria in alegerile din Grecia a partidului stangii radicale Syriza are ca "morala" faptul ca rezultatele economice, locurile de munca si viata de zi cu zi a cetatenilor conteaza cel mai mult.

"Grecia - victorie categorica pentru Syriza! Morala/lectie pentru noi - conteaza economia, joburi, social, siguranta (speranta) pentru viata de zi cu zi", a scris Ponta pe Twitter.

Rezultatul alegerilor legislative de duminica din Grecia pare a indica "o victorie istorica" pentru Syriza si reprezinta "un mesaj pentru Europa", a declarat purtatorul de cuvant al formatiuni stangii radicale, Panos Skourletis, dupa ce exit-poll-urile mai multor institute releva un avans de peste 8 puncte procentuale pentru partidul lui Alexis Tsipras, relateaza agentiile internationale de presa.

"Pare o victorie istorica" si este "un mesaj care nu ii vizeaza numai pe greci, ci intreaga Europa, si aduce o usurare", a declarat la postul de televiziune Mega Skourletis, dupa aparitia exit-poll-urilor.

Syriza, partidul stangii radicale anti-austeritate, a devansat cu peste opt puncte procentuale partidul de dreapta aflat la putere la alegerile legislative anticipate de duminica din Grecia, conform mai multor exit-poll-uri.

#Ponta rezultate alegeri Grecia, #victorie stanga Grecia , #premier