Ponta: Videanu este cel mai mare hot

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 07:14
4265 citiri
Ponta: Videanu este cel mai mare hot

Premierul Victor Ponta, alaturi de un comitet interministerial, va prezenta public saptamana viitoare documentele care dovedesc "hotia ordinara a celui mai mare hot din istoria post-decembrista, Adriean Videanu", care "a prelungit contractele bilaterale de vanzare de energie electrica".

"Saptamana viitoare, si nu pot sa dezvalui mai mult, pentru ca am facut un comitet in care sunt ministrul Chitoiu, ministrul Finantelor, ministrul de Interne si ministrul Justitiei, o sa va aducem - si cu orice risc judiciar - o sa va prezentam toata responsabilitatea in cifre, pentru ca e vorba de miliarde de euro ale hotiei ordinare ale celui mai mare hot din istoria post-decembrista a Romaniei, pe nume Adriean Videanu, cel care a incheiat si a prelungit contractele bilaterale de vanzare de energie electrica", a anuntat Ponta, la Antena 3.

Premierul a comentat ca Videanu are dosare penale, in timp ce apare "pe la televizor si da lectii". "O sa va aducem, repet, cu orice risc, ca o sa ne dea in judecata baietii destepti, ca sa vedeti cate milioane de euro a pierdut in fiecare an statul roman prin contractele incheiate de Videanu la Hidroelectrica", a adaugat el.

"Bun, mai departe... DNA-ul, de exemplu, are de un an de zile dosarele cu Blejnar, nu i-am auzit... Sa dea Dumnezeu, nu vreau sa influentez justitia, doamne fereste, domnul Morar, doamna Macovei sunt oameni neinfluentabili... dar de un an de zile dosarele lui Blejnar stau la DNA, dosarele lui Videanu stau de doi ani sau de trei ani. Insa daca stau la DNA, eu o sa-mi asum riscul si juridic si o sa vi le arat, toate aceste documente. Sigur ca nu noul guvern va judeca si va pedepsi, dar daca vad ca stau in alta parte, atunci o sa venim cu documentele, ca se pare ca inca se impiedica cand e vorba de oamenii foarte apropiati de fosta putere", a conchis Ponta.

Premierul a semnat joi decizia pentru constituirea unui comitet interministerial privind situatia economico-financiara a Hidroelectrica SA, care in termen de 7 zile va prezenta Guvernului o informare pe subiect si va propune masuri care sa conduca la imbunatatirea activitatii societatii.

Comitetul este compus din vice-premierul Florin Georgescu, ministru al Finantelor, din ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, din ministrul de Interne, Ioan Rus, si ministrul Justitiei, Titus Corlatean.

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...