Ponta, vizita de lucru la cea mai mare fabrica de frigidere din Europa: Vin de fiecare data cu placere

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 22:30
2953 citiri
Ponta, vizita de lucru la cea mai mare fabrica de frigidere din Europa: Vin de fiecare data cu placere
Foto: Gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Arctic Gaesti, firma detinuta de grupul turc Arcelik, ca Turcia este cel mai important partener al Romaniei din afara Uniunii Europene.

Prim-ministrul a participat la inaugurarea unei noi linii de productie la Arctic, judetul Dambovita, investitie de 24 de milioane de euro. Pentru derularea acestei investitii, Arctic a primit anul trecut un ajutor guvernamental de 10 milioane de euro.

"M-am bucurat sa fiu prezent la finalizarea unui proiect, nu numai la inceput, un proiect de investitii de extindere a fabricii de la Gaesti. Sunt 2.500 de angajati si vor creste cu inca 500. E un gen de proiect pe care orice guvern cred ca trebuie sa il sprijine (...) Aici nu se produce doar pentru Romania, ci pentru majoritatea tarilor europene si asta insemna exporturi, crestere economica si locuri de munca stabile", a precizat Ponta.

Premierul s-a referit si la relatiile comerciale ale Romaniei cu Turcia.

"In rest nu pot sa spun decat ca imi doresc cat mai multe firme din Turcia sa investeasca in Romania, cred ca relatia noastra economica cu Turcia, avem schimburi comerciale de aproape 6 miliarde de dolari, este deja una buna, este cel mai important partener economic al Romaniei din afara Uniunii Europene.

Cred ca este o oportunitate pe care trebuie sa o dezvoltam si cat mai mult in Romania sa producem pentru piata europeana produsele marilor companii turcesti. O sa vin de fiecare data cu placere la asemenea proiecte", a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta a inaugurat tunelul submarin din... Turcia!

Compania Arctic detine in Romania trei branduri puternice - Arctic, Beko si Grundig. Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucator european in industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koc Group.

La inaugurarea noii linii de productie de la Arctic au mai fost prezenti ambasadorul Turciei la Bucuresti - Omur Solendil, presedintele Consiliului Judetean Dambovita - Adrian Tutuianu, prefectul de Dambovita - Victor Sanda, parlamentari si autoritati locale.

"Decizia noastra de a construi o noua linie de productie este o dovada a increderii pe care o avem noi in Arctic, dar si in echipa noastra. Cu aceasta noua investitie, Arctic a devenit cea mai mare fabrica de productie de frigidere din Europa cu o capacitate anuala de 2,5 milioane de unitati. Valoarea totala a investitiei este de 24 de milioane de euro si am primit 10 milioane de euro ca ajutor de stat", a afirmat presedinte in cadrul grupului Koc si CEO Arcelik, Levent Cakyrodlu.

Acesta a adaugat ca, de la preluarea Arctic de catre Arcelik, capacitatea de productie si exporturile au crescut foarte mult.

"Astazi se marcheaza un moment esential in evolutia Arctic. Inaugurarea noii linii de productie este o dovada a investitiei continue a Arcelik in Arctic (...). De la preluarea companiei de catre Arcelik capacitatea de productie a Arctic crescut de la 300.000 de unitati la 2,5 milioane de unitati pe an. Veniturile din vanzari au crescut si ele de cinci ori ajungand la 272 de milioane de euro. Si mai important, veniturile din exporturi au crescut de noua ori", a precizat Levent Cakyrodlu.

El a mai spus ca, incepand cu 2002, Arctic Gaesti a contribuit cu 98 de milioane de euro impozit la bugetul de stat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta inaugurare Arctic Gaesti, #Ponta fabrica frigidere Gaesti , #premier