Ponta, vizita fulger la Chisinau dupa ce Iohannis si-a amanat deplasarea?

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 10:25
4587 citiri
Ponta, vizita fulger la Chisinau dupa ce Iohannis si-a amanat deplasarea?
Foto: Arhiva / Guvernul Romaniei

In presa de la Chisinau au aparut informatii conform carora Victor Ponta ar urma sa efectueze marti o vizita fulger, in conditiile in care deplasarea presedintelui Klaus Iohannis a fost amanata pana dupa incheierea negocierilor pentru formarea Guvernului.

Vizita nu este anuntata pe conturile de Facebook sau Twitter ale premierului, iar in agenda de pe site-ul Guvernului scrie ca "Nu exista evenimente publice programate in aceasta zi".

"Potrivit unor surse, premierul roman, Victor Ponta va intreprinde o vizita fulger la Chisinau. Deocamdata nu se cunoaste exact motivul vizitei", informeaza Unimedia.

Conform Digi 24, Victor Ponta se va intalni si va discuta cu liderii pro-europeni de la Chisinau pe aeroportul din capitala Republicii Moldova, inclusiv cu premierul Iurie Leanca, cel care l-a sustinut in campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

"Inteleg, dintr-o stire unimedia.md ca ‪Ponta ar vrea sa faca azi o vizita la Chisinau, imediat dupa ce presedintele Klaus Iohannis si-a reprogramat plecarea in capitala Republicii Moldova. Dincolo de faptul ca un asemenea gest ar introduce un motiv de conflict intre Palate, vizita premierului se poate vadi total contra-productiva pentru negocierile in curs.

Pentru ca nimeni nu a spus-o public pana acum, o voi spune eu foarte apasat: fortand participarea lui Leanca la campania sa pentru Cotroceni, Ponta a complicat enorm relatiile din sanul PLDM si a influentat negativ discutiile despre confirmarea in functie a premierului moldovean. La Chisinau are loc azi o importanta mediere, iar Ponat ar face bine sa ramana langa Dragnea and co. A stricat prea mult ca sa mai poata repara ceva", a comentat pe Facebook Cristian Preda.

Presedintele Klaus Iohannis avea in programul oficial o vizita la Chisinau in perioada 23-24 ianuarie, dar ea a fost amanata pana dupa ce partidele care au castigat alegerile generale din Republica Moldova vor incheia negocierile si vor forma noul guvern.

Dezacord Bucuresti-Chisinau: A fost sau nu anulata vizita lui Klaus Iohannis? UPDATE

De ce nu mai merge Iohannis in R.Moldova: Asteapta formarea noului guvern de la Chisinau

Conform presei moldovene, mai multi reprezentanti ai partidelor europene vor fi prezenti, marti, la Chisinau, in contextul blocarii negocierilor pentru formarea noului guvern.

"Am vorbit cu cei de la partidul socialistilor europeni. Un reprezentant al acestei formatiuni va face parte din grupul de europeni ce va veni la Chisinau. Colegii m-au informat ca partidele europene vin aici nu ca sa faca presiuni, nu vin ca sa ne indice ce sa facem, ci sa discute si sa se documenteze", a declarat Marian Lupu, liderul PDM, citat de moldova.org.

De asemenea, liderul PLDM, Vlad Filat, a precizat ca "este un lucru absolut firesc". "Trebuie sa fie clar-noi vom fi acei care vom lua decizii in Republica Moldova, si nu vin europenii ca s-o faca", a declarat Filat.

La randul sau, liderul PL, Mihai Ghimpu, a explicat ca vor fi discutate solutiile posibile.

"Noi suntem flexibili si nu suntem categorici. O sa vedem maine ce vor hotari celelalte doua partide si ce vor spune europenilor. E mai sigura cu alianta cu PL. Eu vreau sa scapam de comunisti.", a spus Ghimpu.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ponta vizita Chisinau, #Iohannis vizita Chisinau , #premier