Ponta, vizita la santierul gazoductului Iasi-Ungheni: Unii sunt cu circul, altii cu munca

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 19:53
3134 citiri
Ponta, vizita la santierul gazoductului Iasi-Ungheni: Unii sunt cu circul, altii cu munca
Foto: diez.md

Prim-ministrul Victor Ponta a declara, sambata, cu ocazia unei vizite de lucru surpriza in localitatea Vulturi, pe santierul gazoductului Iasi-Ungheni, ca "proiectul se face" si se respecta angajamentul fata de Republica Moldova, dand asigurari ca va reveni pe acest santier cand va mai fi in zona.

Seful Guvernului a spus ca pe santier se lucreaza si are incredere in constructori, cerandu-le jurnalistilor sa filmeze tevile.

"Nu cred ca prim-ministrul trebuie sa vina special in fiecare zi la Iasi sa verifice lucrarile. Am alte lucruri de facut. Azi am fost la Botosani pentru a inaugura santierul de modernizare a drumului national DN 29 Botosani - Suceava. Am avut la Iasi o actiune politica.

Cand vom fi in zona, vom trece din nou pe aici. Daca trece si domnul presedinte, e foarte bine, e binevenit. E foarte bine ca se face gazoductul, ne tinem de cuvant fata de prietenii nostri din Republica Moldova", a spus premierul.

De asemenea, Victor Ponta a spus ca, impreuna cu omologul de la Chisinau, Iurie Leanca, vor fi abordate cu comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, si celelalte proiecte comune de interconectare energetica.

"Gazoductul e doar unul din proiecte. Avem mai departe celelalte proiecte de interconectare energetica. Romania face cat putem de mult. Noi avem aici, daca nu ma insel, 27 de milioane de euro tot proiectul, din care 20 de milioane din banii nostri.

Celelalte proiecte, care tin de interconectarea cu energie electrica cu statiile de transformare, costa foarte mult. Orice putem obtine ca sprijin din partea Uniunii Europene, o sa obtinem. In sfarsit, se si face ceva din partea Romaniei pentru Republica Moldova", a mai spus premierul.

Ponta: Ma duc sa inspectez gazoductul, ca sa arat ca unii sunt cu circul, iar altii sunt cu munca

Seful Guvernului s-a aflat sambata intr-o vizita in judetele din zona de nord a Moldovei, iar deplasarea pe santierul gazoductului nu a fost anuntata in programul sau oficial, faptul ca va merge la Vulturi fiind anuntata chiar de el, la Conferinta Nationala a Femeilor Social-Democrate desfasurata la Iasi.

Probleme la gazoductul Iasi-Ungheni. Cine construieste pe sub Prut?

"Ma duc sa inspectez gazoductul ca sa arat ca unii sunt cu circul, iar altii sunt cu munca. Unii sunt cu circul, iar altii sunt cu lucrurile de facut", a declarat premierul Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu declara in urma cu trei saptamani, in timpul vizitei efectuate in judetul Iasi, la gazoductul Iasi-Ungheni, ca inceperea lucrarilor si finalizarea acestora in timpul prevazut in contract este o problema extrem de importanta care vizeaza prestigiul Romaniei, el adaugand ca nu a gasit muncitori la treaba pe santier.

Lucrarile de constructie la gazoductul Iasi - Ungheni, care va interconecta Romania si Republica Moldova, au fost inaugurate la 27 august in partea stanga a Prutului, in prezenta premierilor Victor Ponta si Iurie Leanca si a comisarului european pentru energie, Gunther Oettinger.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Victor Ponta Ungheni, #Ponta vizita lucru, #Ponta vizita Iasi , #premier
Comentarii