Ziare.com

Ponta: Vom avea cresteri de locuri de munca numai din zona privata

de Madalina Mitan
Marti, 15 Mai 2012, ora 13:30

   

Ponta: Vom avea cresteri de locuri de munca numai din zona privata
In opinia premierului Victor Ponta, singura posibilitate de a fi create locuri de munca in Romania este legata de activitatea mediului de afaceri privat.

Vorbind, inainte de a participa la un eveniment la Muzeul Grigore Antipa impreuna cu sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, Ponta a precizat ca se astepta la scaderea cresterii economice anuntate marti de INS.

"Inainte de introduce motiunea de cenzura, stiam si am anuntat ca doua trimestre vor fi de crestere negativa. Este clar ca este nevoie de masuri de combatere a clientelismului si a banilor publici, este nevoie de masuri foarte clare pentru a sprijini mediul de afaceri privat. Sunt convins ca vom avea cresteri de locuri de munca numai din zona privata, iar acest lucru vi-l spune un social-democrat", a declarat Ponta, eliminand posibilitatea ca statul sa creeze locuri de munca.

Seful Guvernului a mai apreciat ca masurile economice luate la Bucuresti trebuie sa preintampine efectele negative ale turbulentelor din Grecia, reafirmand ca, in cazul in care vor exista efecte negative asupra incasarilor la buget, vor fi reduse cheltuielile.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Romania, din nou in recesiune

"Trebuie sa preintampinam efectele negative din alte state europene, mai ales din Grecia. Daca vom avea efecte negative asupra incasarilor la buget, vom reduce de la cheltuieli. Romania este pregatita sa absoarba cu cat mai putine efecte negative evolutiile negative de pe scena europeana", a mai spus Ponta.

Economia a scazut cu 0,1% in primul trimestru fata de octombrie-decembrie si a intrat in recesiune, intrucat este al doilea trimestru consecutiv de scadere comparativ cu lunile anterioare, evolutia fiind anticipata de analisti, care estimau insa o contractie putin mai mare, de 0,2-0,3%.

"Produsul Intern Brut in trimestrul I 2012 a fost, in termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV 2011 (date ajustate sezonier)", a anuntat marti Institutul National de Statistica, intr-un comunicat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1233 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor