Ponta vrea a treia sesiune de Bac: Nu le spunem "Voi trebuie sa muriti". Ce spune de religie

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 17:49
3378 citiri
Ponta vrea a treia sesiune de Bac: Nu le spunem "Voi trebuie sa muriti". Ce spune de religie

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca sustine organizarea celei de-a treia sesiuni de bacalaureat, afirmand ca "scoala trebuie sa fie pentru toti".

Intrebat daca sustine organizarea celei de-a treia sesiuni a examenului de bacalaureat, premierul a raspuns afirmativ, vorbind si despre cei peste 200.000 de absolventi de liceu care nu au Bacalaureatul luat.

"Sustin a treia sesiune de bacalaureat. Cred ca sunt vreo 250.000 de tineri care nu au luat examenul. Cei 250.000 ce sanse au? Sa comita fapte ilegale sau sa-i ducem la periferie? Eu cred ca trebuie scoala sa fie pentru toti, incurajand si premiind elitele.

(...) Nu sa le spunem: 'Voi trebuie sa muriti!' Acest gen de capitalism salbatic, cand il aud in 2014, mi se pare inconstienta", a spus Victor Ponta, vineri, la Adevarul Live.

Monica Macovei - Religia nu are ce cauta in scoli. Daca aveti bani pentru biserica, aveti si pentru cultura

De asemenea, vorbind despre subiectul scoaterii religiei din scoli, evocat de Monica Macovei, Victor Ponta s-a declarat impotriva masurii, "pentru ca are un set de valori etice".

"Sa o scoatem cu totul sunt total impotriva. Cred ca religia, si aici nu vorbesc despre ortodoxie sau catolicism, are un set de valori etice pe care cred ca nimeni nu le constesta. Daca aceste valori, pentru niste tineri educati mai mult de Internet, daca reusim sa ii facem aderenti la aceste valori, e un lucru bun. Cred ca religia sprijina formarea etica a unei persoane.

(...) Eu cred ca religia este o parte a identitatii nationale. Nu este obligatoriu. Daca nu esti ortodox, esti tot roman, foarte bine. Dar identitatea nationala este legata si de o identitate religioasa", a mai afirmat premierul.

Ministerul Educatiei s-a razgandit: Elevii din clasele I si a II-a vor invata dupa vechile manuale (Video)

Totodata, intrebat daca se gandeste sa-l remanieze pe ministrul Educatiei, Remus Pricopie, in cazul scandalului legat de manualele scolare, prim-ministrul a raspuns: "Pot, dar nu rezolva problema".

Bacalaureat: Sesiune speciala in primavara si meditatii platite de stat pentru nepromovati

La inceputul lunii iulie a fost publicata in Monitorul Oficial o OUG privind modificarea Legii educatiei, astfel incat candidatii care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat sau care nu l-au promovat sa poata participa la o sesiune speciala, organizata in perioada februarie-martie a fiecarui an. De asemenea, acestia ar putea beneficia de meditatii platite de stat, intre lunile octombrie - ianuarie.

Ministerul Educatiei Nationale a transmis ca aproximativ 209.000 de candidati nu au promovat Bacalaureatul intre anii 2010 si 2013, care ar urma sa sustina in sesiunea speciala doar probele pe care nu le-au promovat.

F.N.

Citeste si:
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Un gând, de Ziua Națională a României. Cum ar arăta Programul (ideal) politic de finalizare a edificării națiunii române
Poporul român s-ar putea desăvârși ca națiune printr-un proiect de națiune. Cum ar fi Programul politic de finalizare a edificării națiunii române, care să cuprindă: Perspective (de...
Maia Sandu, mesaj emotionant de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Maia Sandu, mesaj emotionant de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri, 1 decembrie, un mesaj pentru România, cu ocazia Zilei Naționale. ”De Ziua Națională a României, mulțumim pentru...