Ponta vrea alegeri parlamentare in octombrie

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 10:33
2897 citiri
Ponta vrea alegeri parlamentare in octombrie
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta vrea ca alegerile parlamentare sa fie organizate in luna octombrie, astfel incat noul Guvern sa-si poata promova in Parlament proiectul de buget cel tarziu in noiembrie.

Liderul PSD a declarat, la Realitatea Tv, ca spera sa ajunga la un acord cu PDL-ul in acest sens.

"Incerc sa obtin un acord al tuturor fortelor politice, pentru ca aici nu este vorba de a impune ceva, si sper sa fie pana la urma si PDL de acord, chiar daca tactica lor acum este sa nu fie de acord cu nimic. Eu cred ca ar trebui sa facem alegerile parlamentare undeva in luna octombrie.

Constitutional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune ca trebuie in 20 de zile de la alegeri sa convocam noul Parlament, dar daca avem un acord politic si daca intrebam si Curtea Constitutionala, sa nu adoptam o hotarare care sa nu fie declarata neconstitutionala, cred ca este in interesul tuturor ca in luna octombrie cand, pana sa vina sarbatorile de iarna, pana sa vina zapada, ploaia, toate celelate, sa avem alegeri, iar noul Guvern sa aiba timp sa isi adopte bugetul in Parlament in luna noiembrie, nu cum am facut tot timpul, in decembrie, de Craciun, cand nu este nimeni atent", a afirmat seful Executivului, la Realitatea Tv.

Victor Ponta a mentionat ca a discutat despre acest subiect atat cu cei din USL, cat si cu cei de la UDMR si UNPR, precizand ca va aborda aceasta tema si intr-o discutie cu PDL-ul, cel mai probabil dupa alegerile locale.

Suspendarea lui Basescu, in functie de cum se comporta presedintele

Cat despre suspendarea presedintelui Basescu, Victor Ponta a spus ca depinde de modul in care se comporta seful statului.

"Depinde foarte mult de Traian Basescu, de modul in care va intelege sa redevina presedinte", a adaugat premierul, subliniind ca relatiile sale institutionale cu seful statului sunt normale si ca discuta periodic cu acesta despre probleme importante, precum reuniunea la Bucuresti a mai multor prim-ministri sau problemele din Siria.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist braşovean Liviu Corneliu Babeş are, după 35 de ani, o statuie care aminteşte de martiriul său. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a dezvelit, sâmbătă, la...
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi...
#Ponta alegeri parlamentare octombrie, #Ponta alegeri parlamentare 2012, #Ponta suspendare presedinte Basescu , #premier