Ponta vrea alegeri parlamentare in octombrie

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 10:33
2787 citiri
Ponta vrea alegeri parlamentare in octombrie

Premierul Victor Ponta vrea ca alegerile parlamentare sa fie organizate in luna octombrie, astfel incat noul Guvern sa-si poata promova in Parlament proiectul de buget cel tarziu in noiembrie.

Liderul PSD a declarat, la Realitatea Tv, ca spera sa ajunga la un acord cu PDL-ul in acest sens.

"Incerc sa obtin un acord al tuturor fortelor politice, pentru ca aici nu este vorba de a impune ceva, si sper sa fie pana la urma si PDL de acord, chiar daca tactica lor acum este sa nu fie de acord cu nimic. Eu cred ca ar trebui sa facem alegerile parlamentare undeva in luna octombrie.

Constitutional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune ca trebuie in 20 de zile de la alegeri sa convocam noul Parlament, dar daca avem un acord politic si daca intrebam si Curtea Constitutionala, sa nu adoptam o hotarare care sa nu fie declarata neconstitutionala, cred ca este in interesul tuturor ca in luna octombrie cand, pana sa vina sarbatorile de iarna, pana sa vina zapada, ploaia, toate celelate, sa avem alegeri, iar noul Guvern sa aiba timp sa isi adopte bugetul in Parlament in luna noiembrie, nu cum am facut tot timpul, in decembrie, de Craciun, cand nu este nimeni atent", a afirmat seful Executivului, la Realitatea Tv.

Victor Ponta a mentionat ca a discutat despre acest subiect atat cu cei din USL, cat si cu cei de la UDMR si UNPR, precizand ca va aborda aceasta tema si intr-o discutie cu PDL-ul, cel mai probabil dupa alegerile locale.

Suspendarea lui Basescu, in functie de cum se comporta presedintele

Cat despre suspendarea presedintelui Basescu, Victor Ponta a spus ca depinde de modul in care se comporta seful statului.

"Depinde foarte mult de Traian Basescu, de modul in care va intelege sa redevina presedinte", a adaugat premierul, subliniind ca relatiile sale institutionale cu seful statului sunt normale si ca discuta periodic cu acesta despre probleme importante, precum reuniunea la Bucuresti a mai multor prim-ministri sau problemele din Siria.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...