Ponta vrea ca fiul sau sa invete limba chineza

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 19:45
2092 citiri
Ponta vrea ca fiul sau sa invete limba chineza
Foto: Reuters

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca doreste ca fiul sau, Andrei, sa invete limba chineza la Institutul Confucius, el anuntand totodata ca, intr-o discutie cu presedintele Chinei, acesta i-a spus ca si una dintre fiicele presedintelui SUA, Barak Obama, invata aceasta limba.

"Va urez mult succes in continuare si dupa ce nu voi mai fi prim-ministru, ca sa nu fie conflict de interese, sper sa-l primiti si pe Andrei Ponta la Institutul Confucius. Am fost la Beijing si in discutia pe care am avut-o cu presedintele am mentionat ca Andrei vrea sa invete si el limba chineza, si mi-a spus ca asta inseamna ca e un baiat destept si ca si presedintele Obama i-a spus despre fiica sa ca invata limba chineza", a spus Ponta in discursul sau rostit la deschiderea Institutului Confucius.

Premierul chinez, in vizita oficiala in Romania

El a amintit ca evenimentul are legatura si cu vizita premierului Chinei la Bucuresti, care va incepe pe 25 noiembrie.

Ponta a multumit celor care s-au implicat in realizarea acestui proiect, respectiv sefilor celor doua ambasade, cea a Chinei la Bucuresti, si cea a Romaniei la Bejing, Universitatii Bucuresti si Universitatii din Bejing.

"Guvernul nu are prea mari merite, dar nu din cauza noastra. A fost pentru prima data de cand sunt prim-ministru cand am intrebat un sef al unei institutii publice daca mai are nevoie de bani si a zis: 'Nu', dar oferta de sprijin ramane valabila cel putin pana la adoptarea bugetului", a mai spus Ponta.

Diplomat european: Vizita premierului chinez in Romania, o strategie de "divide et impera"

La randul sau, ambasadorul Chinei la Bucuresti, Huo Yuzhen, a spus ca "a fost miscata" atunci cand a auzit ca Victor Ponta doreste ca sa-isi va trimite fiul sa invete limba chineza. Ea a multumit Guvernului Romaniei pentru sustinerea acestui proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fiu Ponta limba chineza, #Ponta vizita premier China, #premier chinez vizita Bucuresti , #premier