Ponta vrea invatamant profesional dupa model german

Marti, 11 Iunie 2013, ora 17:19
1493 citiri
Ponta vrea invatamant profesional dupa model german
Foto: Gov.ro

Guvernul roman isi doreste sa elaboreze un sistem de invatamant profesional dupa modelul aplicat in landul german Baden-Wurttemberg, in care studiaza peste 1.500 de romani, dar adevaratul succes in educatie va fi dat de pregatirea tinerilor pentru inaltele tehnologii, a declarat, marti, la Stuttgart, premierul Victor Ponta.

"Vreau sa multumesc autoritatilor landului pentru faptul ca peste 1.500 de studenti romani studiaza in universitatile de aici, din Baden-Wurttemberg, sa-mi exprim satisfactia pentru cooperarea noastra in dezvoltarea Strategiei Dunarii", a afirmat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa comuna cu Winfried Kretschmann, primul-ministru al landului Baden-Wurttemberg.

Oficialul german a sustinut ca "invatamantul dual este unul dintre produsele de export" ale regiunii, alaturi de cele industriale, si s-a declarat bucuros ca Romania este interesata de acest domeniu.

Victor Ponta, intalnire cu muncitorii romani la Stuttgart

Cei doi oficiali au semnat o declaratie comuna privind consolidarea cooperarii in domeniul formarii profesionale si a colaborarii intre camerele de comert si mestesugaresti in vederea promovarii IMM-urilor.

"Exista insa multe alte lucruri pe care Romania le poate invata din experienta landului Baden-Wurttemberg. Sunt foarte bucuros sa semnez alaturi de Winfried Kretschmann aceasta declaratie comuna privind cooperarea noastra in domeniul dezvoltarii invatamantului profesional. Exista deja in Romania, la Brasov, un proiect pilot dezvoltat tot in cooperare cu Germania privind invatamantul profesional, insa acum, cu sprijinul si beneficiind de experienta autoritatilor din Baden-Wurttemberg, dorim sa cream in Romania un sistem de invatamant profesional. Este evident ca unul dintre secretele dezvoltarii extraordinare a landului a fost tocmai acest sistem de educatie", a sustinut premierul roman.

Ponta: Adevaratul succes al invatamantului profesional, pregatirea pentru inaltele tehnologii

El a subliniat ca "adevaratul succes" va consta in pregatirea tinerilor romani in domeniul inaltelor tehnologii.

"Ma bucur foarte mult sa vad studenti romani in Baden-Wurttemberg, sa vad muncitori romani la Daimler, dar adevaratul succes va fi daca vom reusi in Romania, prin sistemul nostru de educatie, sa pregatim tineri pentru piata muncii si pentru inaltele tehnologii care se folosesc in acest moment.

Acesta este obiectivul principal si vreau sa multumesc Guvernului din Baden-Wurttemberg pentru sprijinul acordat Romaniei. Ma bucur sa salut cooperarea dintre institutele politehnice din Romania - de la Bucuresti si Timisoara cu institutele de cercetare din Baden-Wurttemberg, sa spun ca imi doresc ca aceste relatii sa se dezvolte in continuare si sa spun ca reprezentantii landului Baden-Wurttemberg sunt intodeauna bine veniti in Romania", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta continua marti vizita de doua zile in Germania. El s-a deplasat de la Berlin la Stuttgart, unde a vizitat concernul german Daimler.

La sediul companiei, premierul Ponta s-a intalnit cu Andreas Renschler, membru al board-ului concernului. De asemenea, premierul a vizitat fabrica si s-a intalnit cu muncitorii romani de la Cugir, aflati la cursuri de perfectionare.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Victor Ponta invatamant profesional, #Ponta invatamant model german, #Ponta vizita Stuttgart, #Ponta vizita Germania , #premier