Ponta vrea retragerea ambasadorului roman din Siria, dar pastrarea personalului

Joi, 31 Mai 2012, ora 20:58
2450 citiri
Ponta vrea retragerea ambasadorului roman din Siria, dar pastrarea personalului
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Victor Ponta a intervenit in problema retragerii amabasadorului roman din Siria, fiind in favoarea acestui demers. Totodata, premierul doreste expulzarea ambasadorului sirian la Bucuresti.

Seful Guvernului a declarat ca a discutat cu ministrul de Externe, Andrei Marga, si ca retragerea ambasadorului roman la Damasc este "o pozitie corecta" din punct de vedere politic, informeaz TVR INFO.

Insa, pentru a proteja comunitatea romaneasca din Siria, trebuie pastrat personalul tehnic consular romanesc de la Damasc, crede Victor Ponta.

"Ambasadorul (Siriei - n. red.) trebuie expulzat si trebuie retras si ambasadorul nostru de acolo, dar trebuie sa avem grija sa pastram la Damasc personal tehnic in zona consulara, pentru ca avem in Siria cateva mii de romani", a precizat premierul Ponta.

Acesta a completat, spunand ca, la nivel politic, "decizia e perfect corecta, trebuie s-o luam, dar la nivelul protectiei pe care noi trebuie sa o oferim cetatenilor romani si de origine romana care traiesc in Siria, neaparat trebuie sa avem grija de acei romani care sunt acolo".

Marga recomanda Presedintiei si Guvernului expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti

Anterior, ministrul roman de Externe, Andrei Marga, recomandase Guvernului si Presedintiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti, o masura similara celor luate de aliatii occidentali, in semn de protest fata de masacrul din orasul sirian Hula.

"Am remis primului-ministru si presedintiei tarii propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucuresti si de rechemare a ambasadorului roman din Siria. Acolo s-au petrecut fapte intolerabile. Condamnam omorarea atator civili sub impactul autoritatilor", a declarat Marga.

Marile puteri occidentale, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Canada si Australia, au anuntat zilele acestea ca expulzeaza inalti diplomati sirieni, dupa uciderea a 108 persoane, dintre care 49 de copii, in regiunea Hula. Liderii occidentali s-au declarat ingroziti de aceste crime si au intensificat presiunea diplomatica asupra guvernului Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Victor Ponta retragere ambasador Siria, #retragere ambasador roman Siria, #expulzare ambasador sirian Bucuresti, #Andrei Marga retragere ambasador Siria , #premier