Ponta vrea sa fie primul proprietar de masina electrica produsa de Renault-Dacia

Vineri, 18 Mai 2012, ora 08:39
3934 citiri
Ponta vrea sa fie primul proprietar de masina electrica produsa de Renault-Dacia

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Mioveni, ca va fi prima persoana care va conduce viitorul model electric ce va fi produs de Renault-Dacia, spunand ca automobilul va fi un model complet electric, "nu un hibrid", contributia investitorilor mari si seriosi in Romania trebuind apreciata.

El a fost incantat de faptul ca a aflat in premiera despre proiectul autourismului electric de la directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive, si a apreciat contributia investitorilor mari si seriosi in Romania, precum Renault.

"Ii multumesc domnului director, care din primul minut de intalnire, mi-a prezentat proiectul privind masinile electrice. M-am inscris deja sa fiu primul care va folosi masina electrica produsa de Renault Dacia, imediat ce proiectul va fi finalizat. Este electrica de-a dreptul, nici macar hibrid. Apreciez foarte mult preocuparea pe care grupul Renault o are pentru protectia mediului (...). Un proiect industrial care inseamna atat de mult pentru export si pentru PIB, dar si pentru 10.000 de locuri de munca, aici, la Mioveni. Am vrut sa vad stadiul proiectelor care se desfasoara aici, modul in care politicile guvernamentale pot sprijini investitorii mari si seriosi, asa cum este Renault in Romania", a declarat premierul Victor Ponta.

Intrebat daca poate anticipa cand va deveni proprietarul unei masini electrice marca Dacia, premierul a evitat sa se pronunte, precizand ca totul depinde de producator si remarcand preocuparea Grupului Renault pentru realizarea unor vehicule mai putin poluante.

"Vreau sa apreciez foarte mult preocuparea pe care Grupul Renault o are pentru protectia mediului, pentru a construi de fiecare data masini cu o tehnologie din ce in ce mai prietenoasa cu mediul ambiant. Aceasta componenta a strategiei Renault, pentru mine, pentru toti cei care suntem interesati de mediu, este de laudat si de apreciat", a mai precizat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la Conferinta Internationala "Nuclear 2012" gazduita de ICN Mioveni, unde a prezentat o lucrare cu tema "Strategia producerii energiei nucleare, in context national si international".

Ulterior, premierul a ajuns la Uzina Dacia de la Mioveni, unde a vizitat linia de montaj, luand act de problemele si doleantele ridicate de directorul general al uzinelor, Jerome Olive.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: MEDIAFAX