Premierul Ponta, prima reactie din SUA legata de armistitiul din Ucraina

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 08:11
2699 citiri
Premierul Ponta, prima reactie din SUA legata de armistitiul din Ucraina
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta este sceptic referitor la eficacitatea armistitiului hotarat joi, la Minsk, de presedintii Ucrainei, Rusiei, Frantei si Germaniei.

Seful Executivului de la Bucuresti s-a aflat saptamana aceasta la Washington unde a avut intrevederi cu oficiali americani printre care seful CIA si secretarul Apararii din SUA.

Intrebat daca exista ingrijorari referitoare la evolutia din regiune care ar putea degenera chiar si dupa semnarea acordului de la Minsk, premierul a raspuns afirmativ.

"Cred ca nimeni nu-si face iluzii - nici in Romania, nici la Washington - ca ce s-a semnat astazi (joi - n.red.) este 100% ca s-au rezolvat toate problemele in regiune. Sa dea Dumnezeu sa fie asa, dar acorduri s-au mai vazut destule si, dupa aceea, in realitate lucrurile nu au stat asa. Ce pot sa transmit este faptul ca da, SUA se bazeaza pe noi", a spus Ponta intr-o interventie telefonica pentru Antena 3.

Iohannis, la Consiliul European: Romania intelege conflictul din Ucraina, ne vom implica in rezolvarea lui

Cam pe aceeasi idee merge si presedintele Klaus Iohannis, care a sustinut ca Romania intelege conflictul din Ucraina. Iohannis a salutat solutiile adoptate la Minsk, apreciind ca singura solutie este cea politica si avertizand ca "nu ne putem permite sa ne iluzionam ca totul s-a rezolvat".

Declaratiile vin dupa ce Klaus Iohannis a avut o intalnire informala, joi seara, cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, la initiativa oficialului de la Kiev, dar si dupa participarea la primul Consiliu European de la preluarea mandatului de catre Iohannis.

Intalnirea liderului de la Cotroceni cu Petro Porosenko a avut loc dupa negocierile-maraton de 16 ore, la Minsk, in urma carora s-a ajuns la un acord de pace privind estul Ucrainei.

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Petro Porosenko, la Bruxelles: Liderul ucrainean a salutat in romana

Discutia celor doi oficiali, care a durat aproximativ 30 de minute, a vizat relatia Romania-Ucraina, au declarat surse oficiale pentru Ziare.com. Potrivit acelorasi surse, a fost o intalnire calda, in care s-a stabilit si calendarul intalnirilor viitoare. Petro Porosenko a salutat in limba romana si a amintit ca s-a mai intalnit cu liderul roman la Paris, la marsul pentru solidaritate.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta reactie acord pace Ucraina, #Ponta reactie armistitiu Ucraina , #premier
Comentarii