Presedintele CCR: Basescu ne reprezinta la Bruxelles - Ponta spune ca e subiectiv

Joi, 17 Mai 2012, ora 16:40
5708 citiri
Presedintele CCR: Basescu ne reprezinta la Bruxelles - Ponta spune ca e subiectiv

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat joi ca presedintele Traian Basescu este cel care ar trebui sa reprezinte in continuare Romania la Consiliul European. In replica, Victor Ponta a declarat ca Zegrean "sa vorbeasca cand e intrebat".

"Raspunsul se gaseste in Constitutie. Seful statului a fost pana acum, nimeni nu a contestat acest lucru, nu stiu de unde a aparut aceasta discutie", a declarat Augustin Zegrean, raspunzand unei intrebari referitoare la cine ar trebui sa participe la Consiliul European dintre presedinte si premier, informeaza Mediafax.

"Dar raspunsul il gasiti in Constitutie. Cine vrea un raspuns la aceasta chestiune, il invitam sa citeasca in Constitutie", a precizat Zegrean.

Ponta: Zegrean este prietenul domnului Basescu

In replica, intrebat de jurnalisti cum comenteaza, Victor Ponta a raspuns: "Asta este treaba sefului Curtii Constitutionale? Stiu ca Zegrean este prietenul domnului Basescu, dar mai bine sa vorbeasca cand este intrebat".

De altfel, premierul s-a aratat nemultumit si de opinia similara cu cea a presedintelui CCR a lui Cristian Diaconescu, fost ministru al Justitiei si fost ministru de Externe, in prezent consilier prezidential.

"Domnul Diaconescu sa-l sfatuiasca pe domnul Basescu. Discutiile intre presedinte si primul-ministru n-au nevoie de sfatuitori, mai ales ca n-am incredere in asemenea sfatuitori", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratiile fostului sau coleg de partid.

Cristian Diaconescu raspunde: Cine trebuie sa reprezinte Romania la Bruxelles?

Imediat dupa preluarea mandatului de premier, Victor Ponta a ridicat problema reprezentarii Romaniei la Bruxelles, sustinand ca el nu are de gand sa stea de o parte, asa cum a facut fostul premier PDL Emil Boc.

Miercuri, seful Executivului a avut o intalnire la Palatul Cotroceni cu presedintele, prilej cu care a fost abordat si acest subiect delicat. "Ne-am inteles ca nu ne-am inteles pe aceasta tema. Ramane sa discutam in continuare", le-a declarat Ponta jurnalistilor, fara a da alte detalii suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Basescu Bruxelles, #Ponta presedinte Curtea Constitutionala , #premier