Prima sedinta a Guvernului Ponta2: Revolutionarii de dupa 2000 nu primesc bani (Video)

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 12:49
5967 citiri
Prima sedinta a Guvernului Ponta2: Revolutionarii de dupa 2000 nu primesc bani (Video)
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a anuntat, la finalul primei sedinte de guvern dupa investire, ca a fost adoptata ordonanta de urgenta care prevede noua structura a Executivului si s-au luat masurile necesare pentru combaterea efectelor intemperiilor.

"Incepand de astazi, Guvernul functioneaza la capacitate normala. Voi numi si secretarii de stat, iar pe 27 decembrie vom avea urmatoarea sedinta de guvern", a precizat premierul.

Victor Ponta a raspuns personal la intrebarile jurnalistilor prezenti la Palatul Victoria, desi purtatorul de cuvant, Andrei Zaharescu, era in apropiere.

Premierul a declarat ca restructurarea ministerelor este stabilita foarte clar si Ministerul de Finante "nu va accepta nicio exceptie".

Intrebat daca vor fi persoane disponibilizate, Victor Ponta a raspuns: "Daca nu e nevoie de ele, de ce sa ii tinem? Nu facem protectie sociala in Guvern!".

Premierul a anuntat ca Departamentul Afacerilor Europene a trecut inapoi la Ministerul de Externe, insa secretarul de stat care il va conduce, George Ceamba, va fi in directa sa coordonare.

Revolutionarii de dupa 2000 nu primesc niciun leu

In ceea ce priveste bugetul, Victor Ponta a declarat inca o data ca s-a lucrat la el in ultima luna si jumatate, urmand ca pana la vizita FMI din ianuarie sa se finalizeze "discutia interna in cadrul Guvernului", apoi o saptamana discutiile cu delegatia FMI si CE, iar incepand cu 14 ianuarie sa inceapa dezbaterile in Parlament.

"Probabil, la sfarsitul lunii ianuarie, Parlamentul poate da votul final pe bugetul consolidat si bugetul asigurarilor sociale", a declarat premierul, adaugand ca pana atunci nu sunt bani pentru angajari sau alte proiecte.

"Domnul Boc a amanat o multime de lucruri pentru 31 decembrie 2012, fiind convins ca nu va mai fi dansul la guvernare", a comentat ironic Victor Ponta, dandu-le o veste proasta revolutionarilor.

"Am vazut supararea celor de la asociatiile de revolutionari. Nu se poate da niciun leu de la buget si imi mentin decizia ca nu se poate continua cu 20.000 de revolutionari din care 15.000 s-au descoperit dupa anul 2000", le-a transmis Ponta asociatiilor de revolutionari, precizand ca ranitii si urmasii celor decedati la Revolutia din 1989 isi vor primi drepturile, dar "cu revolutionarii de dupa 2000 nu sunt de acord si nu or sa primeasca niciun leu de la buget".

De ce nu a dat mana Traian Basescu cu cei trei ministri?

Intrebat de jurnalisti de ce crede ca presedintele nu a vrut sa dea mana cu ministrii Gabriel Oprea, Relu Fenechiu si Radu Stroe la depunerea juramantului, Victor Ponta s-a abtinut de la speculatii sau acuzatii la adresa sefului statului.

Basescu nu a dat mana cu Oprea, Stroe si Fenechiu la depunerea juramantului

"E o speculatie a dumneavoastra(...) Sunt si momente mai de emotie, doamna Pivniceru a ocolit bradul, un ministru nu a tinut mana pe Biblie(...) De unde sa stiu eu? Ma intrebati pe mine ce a intentionat presedintele? O sa il intrebati pe dansul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta bani revolutionari, #Ponta Basescu dat mana, #Ponta Departament Afaceri Europene , #premier