Programul de guvernare al lui Ponta nu multumeste jucatorii din turism

Sambata, 05 Mai 2012, ora 10:11
1893 citiri
Programul de guvernare al lui Ponta nu multumeste jucatorii din turism

Cabinetul Ponta si-a prezentat obiectivele pentru turism, in cadrul programului de guvernare depus joi la Parlament. Insa lista Guvernului nu corespunde cu cea a jucatorilor din industrie, atrage atentia Federatia Patronatelor din Turism si Servicii.

"Turismul romanesc trebuie sa constituie un domeniu strategic pentru economia Romaniei. In acest scop, este necesara o redresare pe termen scurt, dar si o dezvoltare gandita pe termen lung", se arata in programul de guvernare. Insa lista obiectivelor pentru repunerea turismului printre prioritatile economiei nationale este destul de scurta.

Guvernul isi propune sustinerea turismului balnear in localitatile care dispun de resurse geotermale sau alte resurse cu pontential terapeutic, prin demararea Programului National pentru Realizarea de Centre Balneare.

De asemenea, printre prioritatile Guvernului in ceea ce reprezinta industria turismului se regaseste si "turismul verde". Astfel, Programul National pentru Turism Verde isi propune sa sustina localitatile care dispun de valori naturale protejate sau dispun de zone verzi cu potential turistic.

De asemenea, Guvernul are in vedere Programul National pentru reabilitarea infrastructurii de acces in Statiunile Turistice precum si pentru reabilitarea retelelor de utilitati publice din statiuni.

Hotelierii vor o agentie nationala

Insa lista prioritatilor Guvernului corespunde intr-o prea mica masura cu propunerile pe care jucatorii din industria turismului le fac de ani de zile.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii sustine infiintarea unei agentii nationale dedicata special turismului care sa poata imbina dezvoltarea regionala cu problemele specifice din turism, dar mai ales pentru a se putea realiza un program de dezvoltare pe termen mediu si lung a turismului romanesc.

"Aceasta Agentie trebuie sa lucreze cu un personal tehnic, expert pe domeniu, care a lucrat in turismul real, pentru a se descoperi prioritatile de dezvoltare, dar si pentru a verifica mereu efectele deciziilor luate", a declarat Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.

Citeste mai departe despre "Lista lui Ponta" nu multumeste jucatorii din turism pe Business24.ro

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...