PSD pune tunurile pe justitie (Opinii)

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 08:36
7609 citiri
PSD pune tunurile pe justitie (Opinii)
Foto Ziua News

Asistam la o premiera europeana: un partid politic, bineinteles majoritar, are curajul in acest secol al XXI-lea sa tinteasca intreaga artilerie grea in directia justitiei, tragand din toate pozitiile si din toate directiile, ca sa-i puna pe magistrati in genunchi si sa adevereasca vorbele de aur ale lui Dan Voiculescu, care dadeau de inteles ca, daca n-ai pus saua si pe justitie, inseamna ca degeaba te-ai facut cavalerist.

Focul arde de multa vreme mocnit. Ponta sufla neintrerupt in foale. Antenele toarna si ele gaz peste foc, tinerelul Dan Sova varsa benzina din belsug peste jar, iar un oarecare Catalin Ivan, cam anonim ce e drept, a adaugat si el mai ieri combustibil, tot in zona incendiului, ca sa creasca palalaia si sa-i sperie pe magistrati.

Daca ajung la putere, rad tot

Intrucat, asa cum se stie, pestele de la cap incepe sa prinda miros, era normal ca exemplul personal dat de Ponta sa insufleteasca niste persoane vizate, care stateau cu inima cat un purice simtind ca se apropie momentul sa-si faca bagajele, sa-si pregateasca valiza, sa-si dea jos cufarul din pod sau numai sa-si astepte sentinta, cu gandul prevestitor la care, oricat de nesimtior ai fi, tot ti se bate ochiul stang.

Nimeni nu prevede la sigur daca sentinta va fi buna sau rea, intrucat - ca un facut - toti sunt egali in tara legii: Relu Fenechiu, Voiculescu-Felix, Liviu Dragnea plus inca necercetatii Nicusor de la Constanta sau saltimabancul Radu Mazare.

Acesta din urma insa a vorbit ca un adevarat voievod: "Daca ajung eu la putere, rad tot". Mai spusese cineva ca "De m-oi scula, pe multi am sa popesc eu", dar acela nici nu s-a sculat si nici n-a popit. Asa si cu Mazare-Voda, daca nu ajunge la putere, ramane tara nebarbierita.

Furia lui Mazare s-a produs la momentul cand presedintele Consiliului Judetean Nicusor Constantinescu a fost umflat de oamenii legii, iar la iesire de la parchet a declarat ca "m-au tratat ca un animal". Logica l-a indemat pe demnitarul Nicusor sa ceara imediat desfiintarea DNA.

Sa desfiintam totul

Ma mira ca n-a cerut si desfiintarea Presedintiei, a Palatului Cotroceni, a Dealului Mitropoliei, a Gradinii Botanice, plus Tribunalele, parchetele si tot ce mai poti desfiinta atunci cand esti furios pe tara care aplica legea.

Dar desfiintarea DNA n-a fost ceruta de un descreierat, in nebunia sa. A fost rostita de Presedintele Consiliului Judetean Constanta, care n-ar fi indraznit daca nu stia ca alti razvratiti fusesera sustinuti cu diferite ocazii de presedintele partidului.

In furia sa, domnul Nicusor a mai fost auzit strigand: "ce cautau procurorii de la Bucuresti, la Constanta? Pe banii nostri! Jignitor". Nu e deloc jignitor ce cautau: cautau exact suma de 5.000.000 euro, care i se pune in carca numitului Nicusor.

Scena penibila la care am asistat, privindu-l pe Presedintele Consiliului luptandu-se cu politistii cand sa-l salte si sa-l introduca in duba, trebuie totusi explicata.

Telespectatorul naiv s-ar putea intreba de ce a fost nevoie de atat spectacol pentru o simpla calatorie cu duba, neplacuta dar inevitabila.

Problema este ca domnul Nicusor, desi inalt functionar al statului, n-a inteles cat de obligatorie este dispozitia organelor de ancheta si, la primirea primei citatii nu s-a dus. Primind a doua citatie, s-a facut ca ploua. Intrucat si la a treia citatie s-a facut ca-l doare-n cot, organele legii au procedat asa cum procedeaza cu orice terchea-berchea, cu care e si el egal in fata legii.

De ce nu e bine sa te doara-n cot

Dar revin la pestele care se altereza incepand cu capul. Daca domnul Ponta nu-i lua apararea lui Nastase dupa pronuntarea sentintei definitive, daca la timpul sau nu i-ar fi luat apararea lui Fenechiu, daca nu l-ar fi regretat ca nevinovat si pe Vozganian Inspectia Judiciara n-ar fi ajuns sa faca declaratia oficiala ca "premierul Victor Ponta a afectat independenta justitei", declaratie dupa care nu stim inca ce mai urmeaza.

Problema este ca Victor Ponta e puternic si, atunci cand izbeste, lupta cu toate fortele. Justitia, asa cum reactionaza, dovedeste ca este si ea puternica, stiind sa se apere. In conjunctura cand si organismele intenationale se implica, nu stiu cine risca sa piarda.

Dar daca - doamne fereste - ni se blocheaza fondurile europene, adio autostrazi si adio intregul program de guvernare. Mai departe, habar n-am ce mai poate urma. Adio Ponta nu se poate, pentru ca are majoritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Victor Ponta Nicusor Constantinescu, #Victor Ponta DNA justitie , #premier