Puscarie pentru jurnalisti: Ponta asteapta laude

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 19:54
3711 citiri
Puscarie pentru jurnalisti: Ponta asteapta laude

Premierul Victor Ponta a comentat, joi, propunerea legislativa a senatorului PSD Serban Nicolae, prin care oricine dezvaluie anumite informatii din dosare penale poate fi pedepsit cu pana la trei ani de inchisoare, apreciind ca a fost "ca la Radio Erevan".

Premierul Victor Ponta a declarat ca Ministerul Justitiei a dat aviz negativ in urma cu opt zile, iar el asteapta acum "laude", pentru ca ii protejeaza pe jurnalisti, relateaza Mediafax.

"A fost ca la Radio Erevan, in sensul in care Ministerul Justitiei, in urma cu opt zile, a facut punctul de vedere negativ. A fost ieri (miercuri - n.red.) in sedinta de Guvern negativ, dupa aceea eu am plecat si nu stiu ce s-a intamplat cu comunicarea. S-a agitat toata lumea tot ca la Radio Erevan: 'iata proba cum Ponta vrea sa distruga jurnalistii', dupa care seara s-a aflat ca, de fapt, am dat aviz negativ si astazi (joi - n.red.) astept toate laudele ca vreau sa-i apar pe jurnalisti", a declarat Ponta.

Puscarie pentru jurnalisti: Guvernul a modificat "din pix" ce-a hotarat in sedinta - aviz negativ, nu pozitiv

Acesta a fost, insa, intrebat de jurnalisti de ce s-a aflat public, abia dupa opt zile, ca avizul de la MJ a fost negativ.

"Ieri (miercuri - n. red.) pe ordinea de zi au fost - cred - vreo 150 de puncte si, daca as pretinde ca stiu in detaliu fiecare dintre cele 150, nu v-as spune adevarul. Fiecare punct de vedere care se transmite catre Parlament e documentat de catre ministrii de resort. Domnul ministru al Justitiei, seara, a pus la dispozitie punctul de vedere negativ si, repet, dupa ce trei ore s-a declansat apocalipsa: 'Ponta vrea sa pedepseasca jurnalisti!', sunt convins ca astazi, in frunte cu Digi 24 care promova acesta stire, astazi ma veti lauda cum uite... Nu puteti fi putin mai seriosi?", a continuat premierul.

Guvernul modifica "din pix" ce a hotarat in sedinta

Puscarie pentru jurnalisti: Guvernul a modificat "din pix" ce-a hotarat in sedinta - aviz negativ, nu pozitiv

Guvernul a anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca a avizat favorabil propunerea legislativa a senatorului PSD Serban Nicolae prin care oricine dezvaluie anumite informatii din dosare penale poate fi pedepsit cu pana la trei ani de inchisoare.

"Dezvaluirea de informatii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauza penala aflata in curs de cercetare, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani. Daca fapta este savarsita de un judecator sau de un reprezentant al organului de urmarire penala, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 5 ani", se arata in proiectul initiat de Serban Nicolae.

Aviz favorabil dintr-o "eroare tehnica"

La mai putin de sase ore de la acest anunt, reprezentantii Guvernului au precizat ca, de fapt, proiectul de lege a primit aviz negativ. Acestia au revenit joi dimineata cu un comunicat de presa, in care au explicat de ce s-au razgandit in privinta propunerii legislative. Executivul a dat vina pe "o eroare tehnica".

In comunicatul transmis dupa sedinta de miercuri a fost anuntat ca toate proiectele prezentate au primit aviz favorabil, desi printre cele 37 puncte de vedere referitoare la unele proiecte legislative au fost si unele cu aviz nefavorabil.

"Printre acestea se enumera si proiectul de Lege pentru modificarea Legii 286/2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetatenii care dezvaluie informatii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de catre Guvern", a aratat rectificarea de joi a Guvernului.

Proiectul de lege propune modificarea Codului Penal si extinde prevederile actuale la toate categoriile de persoane, putand fi sanctionati nu doar martorii, expertii sau interpretii care faceau dezvaluiri din dosare, asa cum era pana acum. Propunerea legislativa a starnit numeroase critici dupa ce, in luna septembrie, a fost aprobata tacit de catre Senat.

Guvernul avizeaza legea prin care jurnalistii care mai publica stenograme fac puscarie

In Noul Cod Penal, aflat in vigoare, articolul spune ca: "Dezvaluirea, fara drept, de informatii dintr-o cauza penala, de catre un martor, expert sau interpret, atunci cand aceasta interdictie este impusa de legea de procedura penala, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta puscarie jurnalisti, #puscarie jurnalisti lege , #premier
Comentarii
Poza ROMANIA NOUA
ROMANIA NOUA
rank 5
Diversiune care jigneşte inteligenţa. Mârşăvie în toată regula!