Reactia lui Ponta, dupa ce Catalin Teodorescu a scapat de arest

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 19:46
6647 citiri
Reactia lui Ponta, dupa ce Catalin Teodorescu a scapat de arest
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a reactionat, miercuri seara, dupa ce Catalin Teodorescu a scapat de arest preventiv, in urma votului din Parlament.

"Indiferent de procedurile parlamentare, exista o solutie pentru ca cererea DNA sa primeasca un raspuns rapid - demisia deputatului PDL Catalin Teodorescu!

Noi am respectat aceasta solutie in cazul unui parlamentar propriu, nu vad de ce nu ar functiona si in cazul unui parlamentar PDL. Altfel, sunt sigur ca se va gasi o solutie pentru a nu obstructiona justitia in zilele urmatoare", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Scapat de arest, Catalin Teodorescu este urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA

Deputatul Catalin Teodorescu a scapat, miercuri, de arestul preventiv in dosarul Alina Bica, dupa ce Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit sa stranga numarul de voturi necesare pentru a aviza favorabil solicitarea DNA de ridicare a imunitatii presedintelui PDL Arges.

Astfel, 40 de deputati s-au abtinut, 9 voturi au fost anulate si 146 au fost in favoarea ridicarii imunitatii, insa erau necesare 147.

Deputatul Catalin Teodorescu, salvat de 1 vot: PNL ii asteapta demisia si acuza vicii de procedura (Video)

Dupa vot, Teodorescu a mers DNA, pentru audieri. La plecare nu a facut declaratii, iar dupa putin timp DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala pe numele deputatului si ca acesta a fost pus sub control judiciar.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Parlamentului, acum cateva zile, aviz de incuviintare a arestarii deputatului Catalin Teodorescu, ales pe listele PDL, implicat in dosarul Alinei Bica, fostul sef al DIICOT.

Catalin Teodorescu este acuzat de abuz in serviciu, iar DNA sustine ca arestarea sa e necesara "pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal", dupa cum se arata intr-un comunicat al institutiei.

Procurorii DNA arata, in cererea lor, ca deputatul, impreuna cu Oana Vasilescu, fosta membra a Comisie Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, "au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Nutiu Emil, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare, situat in Bucuresti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea) ".

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta demisie Catalin Teodorescu, #vot Parlament Catalin Teodorescu, #Catalin Teodorescu urmari penal, #Catalin Teodorescu Alina Bica , #premier
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Misiunea plagiatorului este sa vegheze la distrugerea ireversibila
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Imunitatea parlamentara este anacronica,sfideaza Statul de Drept !