Reactia premierului Ponta, dupa ce si profesorii au cerut salarii mai mari

Marti, 18 August 2015, ora 22:53
9169 citiri
Reactia premierului Ponta, dupa ce si profesorii au cerut salarii mai mari

Premierul Victor Ponta a subliniat, marti seara, ca acum a venit randul medicilor sa li se mareasca salariile, dupa ce acelasi lucru s-a intamplat deja cu angajatii din Educatie.

Declaratia a venit ca reactie la faptul ca sindicatele din invatamant au cerut noi majorari salariale, similare cu cele anuntate pentru medici, avertizand ca in caz contrar s-ar putea initia actiuni de protest.

"E corect sa vrea, toata lumea vrea", a raspuns Victor Ponta, intrebat intr-o emisiune la Antena3 ce parere are despre doleantele cadrelor didactice.

Premierul a reamintit ca in Educatie s-au facut deja majorari salariale in mai multe trepte, asa cum s-a convenit cu sindicatele, iar "medicii nu s-au opus, dimpotriva au zis ca e bine".

"A venit randul medicilor, avem bani care sunt in buget la Ministerul Sanatatii (...) Cand avem bani pentru altii, dam si la altii", a explicat Victor Ponta, adaugand: "chestia cu amenintarile n-a picat bine".

Premierul a mai declarat ca s-au gasit resursele necesare pentru majorarile din domeniul Sanatatii, dar trebuie inteles ca "aceasta marire nu va fi in plus sau pe langa legea salarizarii, ci va fi inclusa in legea mare a salarizarii".

"Asta am discutat cu doamna Rovana Plumb (ministrul Muncii, n.red.) si asta facem", a subliniat seful Excutivului.

Premierul Ponta a anuntat, marti, ca salariile medicilor vor creste cu 25% incepand din octombrie, iar ulterior vor fi majorate in trepte.

Salariile medicilor cresc cu 25% din octombrie - anunta Ponta

De asemenea, seful Executivului a declarat ca, in baza unui nou proiect de lege, medicii vor putea primi donatii din partea pacientilor, dar numai in anumite conditii. Decizia vine dupa ce Inalta Curte a stabilit ca primirea de atentii de la pacienti este infractiune, deoarece medicii sunt functionari publici.

Guvernul legalizeaza "atentiile" pentru medici. Cu anumite conditii, insa

Medicii reactioneaza: Nu vrem legalizarea spagii, vrem salarii decente si conditii in spitale

La scurt timp dupa anuntul facut de premier, sindicatele profesorilor si politistilor au venit cu noi revendicari salariale.

Dupa medici, si profesorii asteapta mariri de salarii

Dupa medici si profesori, si politistii cer salarii mai mari

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...
Comentarii