Remaniati ca ministri, buni de consilieri: Ponta i-a luat in echipa pe Corlatean si Costoiu

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 16:29
2152 citiri
Remaniati ca ministri, buni de consilieri: Ponta i-a luat in echipa pe Corlatean si Costoiu
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostii ministri Titus Corlatean si Mihnea Costoiu au fost numiti de premierul Victor Ponta in calitatea de consilieri onorifici ai prim-ministrului, Corlatean ocupandu-se de relatiile cu Republica Moldova, iar Costoiu de proiectele de cercetare cu finantare europeana.

Deciziile de numire a senatorilor PSD Titus Corlatean si Mihnea Costoiu in calitatea de consilieri onorifici au fost semnate de Victor Ponta miercuri si publicate in Monitorul Oficial, informeaza Mediafax.

Activitatea lui Corlatean priveste "domeniul relatiilor cu Republica Moldova", iar a lui Costoiu "domeniul proiectelor de cercetare cu finantare europeana".

In deciziile de numire se precizeaza ca activitatea consilierilor onorifici nu este remunerata. Totodata, Ponta a numit-o in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrului pe Rozalia Dana Varga.

Ea a fost candidat al PNL la alegerile din 2012 pentru un mandat de deputat si consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu.

Ministrul de Externe Titus Corlatean si-a dat demisia, dupa dezastrul de la votul din diaspora (Video)

Corlatean, demisie cu scandal dupa turul intai al prezidentialelor

Ministrul de Externe Titus Corlatean a anuntat pe 10 noiembrie ca isi da demisia din functie, in contextul scandalului legat de votul romanilor din diaspora, dar si al nelamuririlor cu privire la infiintarea de noi sectii de votare in strainatate.

"Ca ministru, am obligatia sa asigur respectarea legalitatii. In consecinta, l-am informat cu putina vreme in urma pe premier ca m-am decis sa-mi mandatul de ministru de Externe. Nu pot oferi motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nerespectare a legii in strainatate", a declarat atunci Titus Corlatean.

Titus Corlatean a demisionat de la MAE, scena politica fierbe: Tardiv si inutil, un copil capricios care se victimizeaza

El a fost inlocuit atunci de Teodor Melescanu, care la randul sau a fost nevoit sa isi dea demisia dupa ce si in turul al doilea al prezidentialelor au fost probleme in diaspora.

Studentii, proteste pentru demiterea lui Costoiu

In vara anului trecut, liderii studentilor din intreaga tara au organizat mai multe proteste prin care au cerut demisia ministrilor de atunci ai Educatiei si Invatamantului Superios, Remus Pricopie, respectiv Mihnea Costoiu. Ei au manifestat fata de modul in care au fost tratati de cei doi ministri.

Scandal pe Legea educatiei: Studentii ii cer demisia lui Costoiu

Costoiu a fost acuzat si de "dezastrul din sistem cauzat de schimbari legislative demne de tarile din lumea a treia".

Studentii cer demisia ministrilor Pricopie si Costoiu: "Universitatile noastre nu-s afacerile voastre!"

Costoiu a fost schimbat la ultima remaniere guvernamentala ce a avut loc in luna decembrie a anului trecut.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Ponta consilieri Corlatean Costoiu , #premier